2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Generali is a klímavédelem útjára lép

A nemzetközi Generali Csoport igazgatótanácsa által jóváhagyott friss klímaváltozási stratégia értelmében a biztosítócsoport 3,5 milliárd eurót költ új zöldberuházásokra 2020-ig, és szinte teljesen leépíti 2 milliárd eurós szénipari kitettségét.

Az újonnan elfogadott stratégia szorosan illeszkedik az ENSZ „Globális Megállapodás” alapelveihez, valamint a 2015-ös klímaváltozási konferenciáján (COP21) meghatározott párizsi elvekhez, melyekhez a Generali 2015-ben csatlakozott – közölte a társaság.

Az új stratégia a nemzetközi Generali-csoport befektetési és kockázatvállalási tevékenységére is kiterjed.

Befektetések terén a Generali mint eszköztulajdonos/alapkezelő növeli jelenlétét a zöldvállalkozásokban, és fokozatosan csökkenti a kitettségét a szénágazathoz kapcsolódó vállalatokban.

Kockázatvállalás terén a biztosító növeli a környezeti értékkel bíró termékek körét, így minimalizálva a szénágazatból származó kockázatokat.

A stratégia része egyebek mellett a biztosító közleménye szerint, hogy:

  • 2020-ig a „zöld”-ágazatokba történő beruházásokat 3,5 milliárd euróval növeli a társaság (elsősorban zöldkötvények és környezetbarát infrastruktúra által). A vállalat évente monitorozza akcióterveit.
  • A biztosító nem tervez új befektetéseket a széniparhoz kapcsolódóan. Tekintettel a jelenlegi, közel 2 milliárd eurós jelenlétére az ágazatban, a Generali felfüggeszti tőkebefektetéseit, és fokozatosan megszünteti kötvénybefektetéseit azok lejáratával, valamint mérlegeli a lejárat előtti felbontás lehetőségét. Kizárólag olyan országok esetében tesz kivételt, ahol az elektromos és fűtési energia termelése még mindig a széntől függ, és nem állnak rendelkezésre középtávon alternatívák. Ezen megoldások azonban a beruházások elenyésző részét képezik (mindössze 0,02%).
  • A megújuló energiaszektorhoz kapcsolódó prémiumportfólió százalékos arányát növeli a vállalatcsoport. A kiskereskedelmi piac és a kkv-k számára kínált környezetvédelmi értékkel bíró termékek (például fenntartható mobilitás és energiahatékonyság) kínálata is bővül.

A Generali szénfelhasználáshoz kapcsolódó biztosítói jelenlétének alakulásáról az új stratégiában további részleteket tudhatunk meg a portfolio.hu cikkéből.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam