2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezettudatosság a legkevésbé sem jár lemondással az üzleti világban

A „B Corp” nevű ernyőszervezet, amely a társadalmi hasznosságra törekvő vállalkozásokat fogja össze, legújabb jelentésében arról számolt be: felmérésük szerint a Nagy-Britanniában hálózatukhoz csatlakozott vállalkozások növekedése egyes esetekben a nemzeti gazdasági növekedés (0,5%) 28-szorosát is elérte.

„Korunk legizgalmasabb üzletei azok, amelyek valamennyi, a sikerükhöz hozzájáruló fél érdekeit szem előtt tartják: a befektetőktől a részvényesekig, ugyanakkor felelősséget vállalnak a munkavállalóikra tett hatásukért, a közösségre, a Földre gyakorolt széles értelemben vett hatásukért” – vallja Katie Hill, a B Lab ügyvezető igazgatója.

A B Corp minősítés elnyeréséhez és a szervezethez történő csatlakozáshoz a vállalkozásoknak nagyon magas színvonalú, igazolt CSR- (társadalmi felelősségvállalási) és környezeti programmal kell rendelkezniük, átláthatónak és jogilag elszámoltathatónak kell lenniük.

Fotó: clearpointcounsel.com

A hálózathoz csatlakozott brit vállalatok átlagos éves növekedése a 14%-ot is elérte.

Ez egyrészről annak tudható be, hogy a fogyasztók részéről növekszik az igény a társadalmilag elkötelezett vállalkozások iránt, másrészt a munkavállalók is előnyben részesítik azokat a cégeket, amelyeket nem kizárólag a profit vezérel.

A B Corp vizsgálatai szerint a fogyasztók 66%-a nyilatkozik úgy, hogy hajlandó több pénzt adni olyan termékekért vagy szolgáltatásokért, amelyek valamilyen járulékos pozitív hatással bírnak.

A B Corp tagságába tartozó vállalkozások 48%-ának saját munkatársai körében végzett felmérései is arra utalnak, hogy a magasan kvalifikált munkavállalókat az elhelyezkedésükkor befolyásolta, hogy a munkahely a B Corp-hálózat tagja.

Fotó: bthechange.com

A B Corp-tagság a nagyobb növekedés mellett az együttműködés, a tapasztalatcsere, a jó gyakorlatok megosztása szempontjából is hasznosnak bizonyult a résztvevők számára.

„Nagy örömmel tölt el, hogy a B Corp tagsága növekszik, és hogy a brit vállalatok pozitív változásokat indítanak el, bízom benne, hogy ez további vállalkozásokat inspirál majd arra, hogy csatlakozzanak hozzánk az üzleti siker újraértelmezéséért folytatott missziónkban. (...) Úgy vélem, a gazdasági szereplők összefogása változásokat indíthat el az emberiség és a Föld javára” – vallja a  Mark Cuddigan, az Ella’s Kitchen ügyvezetője.

Neked ajánljuk
Komposztáló robot lett a startupverseny győztese A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: sustainablebrands.com
Vissza
Hírfolyam