2018. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Új klímaváltozási stratégia a Generalinál

A vállalat új klímaváltozási stratégiája a befektetési és kockázatvállalási tevékenységekre is kiterjed. A Generali mint alapkezelő növeli jelenlétét a zöldvállalkozásokban, és fokozatosan csökkenti a kitettségét a szénágazathoz kapcsolódó vállalatokban. Kockázatvállalás terén a biztosító növeli a környezeti értékkel bíró termékek körét.

A Generali elkötelezte magát a „zöld” ágazatokba történő beruházások 3,5 milliárd euróval történő növelése mellett, ugyanakkor nem tervez új befektetéseket a széniparhoz kapcsolódóan.

Tekintettel a jelenlegi, közel 2 milliárd eurós jelenlétére az ágazatban, a Generali felfüggeszti tőkebefektetéseit, és fokozatosan megszünteti kötvénybefektetéseit azok lejáratával, valamint mérlegeli a lejárat előtti felbontás lehetőségét. Kizárólag olyan országok esetében tesz kivételt, ahol az elektromos és fűtési energia termelése még mindig a széntől függ, és nem állnak rendelkezésre középtávon alternatívák.

A vállalatcsoport a nem-életbiztosítási termékeket érintő díjbevételeire vonatkozóan a megújuló energiaszektorhoz kapcsolódó prémiumportfólió százalékos arányának növeléséről döntött. Emellett a kiskereskedelmi piac és a kkv-k számára kínált környezetvédelmi értékkel bíró termékek kínálatát is bővítik.

Philipp Donnet ügyvezető igazgató a döntéssel kapcsolatban elmondta:

„A környezetvédelem és az éghajlatváltozás kezelésére irányuló hatékony intézkedések beépítése mindennapi folyamatainkba központi kérdés a Generali-csoport számára. Az új akciótervvel, amely az elmúlt néhány év számos kezdeményezését követi, nemcsak felelős vállalatként erősítjük meg vezető pozíciónkat, hanem hozzájárulunk egy egészséges, rugalmas és fenntartható társadalom megalapozásához is.”

Tovább a forrásra: marketinginfo.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Fosszilis adókkal pótolhatná az EU a Brexitből eredő bevételkiesést „Széndobálók” kerestetnek! – vetélkedő a Heinekennel 2017 a megújuló energia éve volt 2018 nagy fenntarthatósági trendjei 2022-ig változatlan marad a szén iránti kereslet