2019. március 18., Ede, Sándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új klímaváltozási stratégia a Generalinál

A vállalat új klímaváltozási stratégiája a befektetési és kockázatvállalási tevékenységekre is kiterjed. A Generali mint alapkezelő növeli jelenlétét a zöldvállalkozásokban, és fokozatosan csökkenti a kitettségét a szénágazathoz kapcsolódó vállalatokban. Kockázatvállalás terén a biztosító növeli a környezeti értékkel bíró termékek körét.

A Generali elkötelezte magát a „zöld” ágazatokba történő beruházások 3,5 milliárd euróval történő növelése mellett, ugyanakkor nem tervez új befektetéseket a széniparhoz kapcsolódóan.

Tekintettel a jelenlegi, közel 2 milliárd eurós jelenlétére az ágazatban, a Generali felfüggeszti tőkebefektetéseit, és fokozatosan megszünteti kötvénybefektetéseit azok lejáratával, valamint mérlegeli a lejárat előtti felbontás lehetőségét. Kizárólag olyan országok esetében tesz kivételt, ahol az elektromos és fűtési energia termelése még mindig a széntől függ, és nem állnak rendelkezésre középtávon alternatívák.

A vállalatcsoport a nem-életbiztosítási termékeket érintő díjbevételeire vonatkozóan a megújuló energiaszektorhoz kapcsolódó prémiumportfólió százalékos arányának növeléséről döntött. Emellett a kiskereskedelmi piac és a kkv-k számára kínált környezetvédelmi értékkel bíró termékek kínálatát is bővítik.

Philipp Donnet ügyvezető igazgató a döntéssel kapcsolatban elmondta:

„A környezetvédelem és az éghajlatváltozás kezelésére irányuló hatékony intézkedések beépítése mindennapi folyamatainkba központi kérdés a Generali-csoport számára. Az új akciótervvel, amely az elmúlt néhány év számos kezdeményezését követi, nemcsak felelős vállalatként erősítjük meg vezető pozíciónkat, hanem hozzájárulunk egy egészséges, rugalmas és fenntartható társadalom megalapozásához is.”

Neked ajánljuk
Jó úton halad a körforgásos gazdaság kiépítése Bevált az üdítőadó Megjelent az MNB zöld pénzügyi pályázata A betegségek és a halálesetek negyedét a környezetszennyezés okozza (videóval) A fenntartható gazdálkodás gyakorlatairól számoltak be
Tovább a forrásra: marketinginfo.hu
Vissza
Hírfolyam