2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarátabbá válna az Electrolux

A cég közzétette 2017-es fenntarthatósági jelentését, amely szerint jelentősen csökkentené ökológiai lábnyomát. A csoport 2005-höz képest 59 százalékkal csökkentette tevékenysége (gyárai, raktárai és irodái) karbonlábnyomát.

A szén-dioxid-kibocsátás további csökkentése érdekében a csoport újra felülvizsgálja hosszú távú céljait. Olyan, tudományosan megalapozott célértékeket szeretne megállapítani, amelyek hozzájárulnak a párizsi klímamegállapodás célkitűzésének eléréséhez, hogy a globális hőmérséklet-emelkedés jóval 2 Celsius-fok alatt maradjon.

Fotó: elektrolux.com

Az Electrolux a fentiek mellett 2011 óta 15-szörösére növelte az újrahasznosított műanyagok felhasználását, amely 2017-ben elérte az 5600 tonnát. A társaság célja, hogy 2020-ra a felhasznált újrahasznosított műanyagok mennyiségét 20 ezer tonnára növelje.

Neked ajánljuk
150 évből az utolsó öt volt a legmelegebb Nem kell levágni a marhákat a Föld megmentése érdekében Valódi lépésekre számíthatunk az öntözésfejlesztésben? 5 gyógynövény a máj és az epe tisztítására Húszéves a hortobágyi Madárkórház Alapítvány (videóval)
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam