2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komoly elismerésben részesült a Telekom

A legjobb közép-európai fenntarthatósági jelentéseket díjazó régiós Zöld Béka Díjátadón a Magyar Telekom Csoport fenntarthatósági jelentése különdíjat nyert. A vállalat jelentését tavaly ősszel a Deloitte Magyarország díjátadóján a független zsűri egyöntetűen a legjobbnak ítélte, és ezzel a régiós döntőbe juttatta.

Az idei régiós megmérettetésben 5 ország (Magyarország, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Románia) összesen 69 pályázattal vett részt, amelyek közül végül 12 jutott a közép-európai Zöld Béka Díj döntőjébe.

„Nagyon örülünk neki, hogy az idei eredményhirdetésen egy hazai jelentést is kiemelt és díjazott a nemzetközi zsűri”

– nyilatkozott Lukács Ákos, a Deloitte Fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágának vezetője.

„A Magyar Telekom-csoport jelentése tömören, fókuszáltan és kiegyensúlyozottan mutatja be a vállalat gazdasági, társadalmi és környezeti tevékenységét, illetve ezek egymásra hatását, miközben az érdekelt felek számára is (köz)érthető marad.”

Fotó: Pixabay.com

„Reméljük, hogy a hazai vállalati és kormányzati szektor egyaránt komoly erőfeszítéseket fog tenni a közeljövőben fenntarthatósági teljesítményük bemutatása és kommunikációja érdekében, és az elkövetkező években hasonlóan színvonalas jelentéseket küldhetünk majd a regionális Zöld Béka Díj döntőjébe” – tette még hozzá Lukács Ákos.

„A regionális szintű elismerés az immáron harmadik éve karbonsemlegesen működő Magyar Telekom felelős magatartását ismeri el – nyilatkozta Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati Fenntarthatósági Központjának vezetője.

„Fenntarthatósági jelentésünk átlátható és következetes felépítésével a Magyar Telekomot fenntarthatósági szempontból értékelő felelős befektetői indexek elsődleges információforrása.”

Az elmúlt évek eredményei és a felelős befektetői kézben lévő szabad részvényeink aránya is azt mutatja, hogy jó úton járunk – zárta értékelését a Telekom részéről Szomolányi Katalin.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam