2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A P&G új környezetvédelmi fenntarthatósági célok kitűzéséről adott hírt

A Procter & Gamble bejelentette, hogy a vállalat már most számos célkitűzést teljesített az eredetileg 2020-ra kitűzött környezeti fenntarthatósági céljai közül, megfelelő tervekkel rendelkezik a többi célkitűzés megvalósítására, és további széles körű célokat fogalmazott meg, amelyek elérését 2030-ra tűzte ki.

„Feltétlenül hiszünk abban, hogy a P&G példája előrevivő, növekedésre serkentő erő lehet, ezért fokozzuk a fogyasztók igényeinek mind teljesebb körű kielégítésére irányuló erőfeszítéseinket, miközben igyekszünk elősegíteni és lehetővé tenni a felelős fogyasztást” – fejtette ki David Taylor, a P&G elnök-vezérigazgatója és a cég igazgatótanácsának elnöke.

A vállalat újonnan kitűzött céljai közé tartozik, hogy különféle eszközökkel lehetővé tegye és elősegítse a felelős fogyasztást. Így vezető márkáik esetében bevezetik a 100%-ban újrafeldolgozható és újrahasználható csomagolást.

Forrás: www.pg.com

Emellett a P&G gyártó létesítményei felére csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, és elegendő megújuló forrásból származó elektromos energiát vásárolnak ahhoz, hogy a cég telephelyeinek 100%-át ellássák.

A vállalat ugyanakkor legalább 5 milliárd liter vizet ún. cirkuláris vízgazdálkodás révén rendelkezésre álló forrásokból biztosít.

A vállalat törekszik a társadalom átformálását célzó partnerkapcsolatok kiépítésére, a világ óceánjaiba kerülő műanyagmennyiség csökkentése, az erdők védelme, a természetes vizek védelme és a nedvszívó higiéniai termékek újrahasznosítását biztosító megoldások számának bővítése érdekében.

„A fogyasztók elvárják, hogy a bizalmukat élvező márkák minden téren a legmagasabb teljesítményt nyújtsák, és ugyanakkor hozzájáruljanak az emberiség manapság legégetőbb és legösszetettebb problémáinak számító kérdések megoldásához. Cégünk globális jelenléte, az általunk világszerte kiszolgált mintegy ötmilliárd fogyasztó szükségleteinek alapos ismerete, valamint innovációs sikereink lehetővé teszik számunkra, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a világra” – indokolta a megfogalmazott vállalásokat David Taylor.

Neked ajánljuk
Komposztáló robot lett a startupverseny győztese A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Forrás: OTS
Vissza
Hírfolyam