2019. november 15., Albert, Lipót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vesszen, ami talmi!

Sokan gondolunk nosztalgiával azokra az időkre, amikor a tárgyak a tartósság és a minőség igényével készültek. Amikor a gyártók nem a mennyiségre, hanem a jó hírükből fakadó presztízsre alapozták üzleti stratégiájukat.
Tara Button amerikai reklámszövegíró is éppen így volt ezzel, ezért saját weboldalt hozott létre, ahol az igényes vásárlók és a valódi minőség mellett elkötelezett gyártók egymásra találhatnak.

A weboldal a BuyMeOnce, szabad fordításban „Csak egyszer vegyél meg” nevet viseli. Tara Button kezdetben csak saját vásárlói tapasztalatait gyűjtötte itt össze, de az oldal ma már webáruházként is működik, ahol kizárólag olyan tárgyakat lehet kapni, amelyekre megfelelő garanciát ad a gyártójuk.

A BuyMeOnce a gyártói magatartás megváltoztatásáért is küzd.
Készítsd tartósnak! – szólítja fel a gyártókat a petíció, amelyhez bárki csatlakozhat
Fotó: BuyMeOnce

Az kizárt dolog, hogy valamely gyártó megvesztegetéssel felkerülhessen BuyMeOnce oldalára. Tarának az alábbi szempontok számítanak a válogatásnál:

  •  Az alapanyag és az előállítási mód garantálja, hogy az adott termék tartósabb lesz más márkáknál.
  • A vásárlói vélemények és független fogyasztóvédelmi oldalak dicsérik a minőségét.
  • Etikusan készült, és lehetőleg fenntartható alapanyagokból.
  • A gyártó kiemelkedő garanciát vállal a termékre.
  • A termék formatervezése/stílusa időtálló.

Ha rákattintunk a weboldalra, először valóban pislogunk az árcédulákat látva, de aztán gyorsan jön a felismerés: mennyi pénzt elszórtunk már amiatt, hogy egy-egy használati tárgyunkat a kelleténél gyakrabban cserélnünk kell!

Innen nézve már nem is olyan drága a jó minőségű termék, amelyet remélhetőleg tényleg csak egyszer kell megvennünk. Az igény meglenne: egy 2014-es uniós felmérés szerint az európai fogyasztók 77 százaléka szeretné inkább megjavíttatni a tárgyait, mint újakat venni.

Neked ajánljuk
Fenntartható logisztikai platform alakult Magyarországon Egy ásványvizes cég is lehet zöld? Két éven belül megpecsételődhet az amazonasi esőerdő sorsa – a legrosszabb forgatókönyv válhat valósággá Az alma a nyerő Vízhiány és tömeges migráció
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam