2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A L’Oréal világmegváltó ötlete

A L’Oréal közzétette fenntarthatósági programjának éves jelentését. A „Sharing Beauty with All” program eredményei komoly előrelépést tükröznek a fenntartható innováció és a vállalat éghajlatváltozás elleni küzdelmében – adta hírül a cég.

A L’Oréal SPOT (Sustainable Product Optimisation Tool) projektje megkapta a World Changing Ideas (világmegváltó ötletek) díjat az amerikai Fast Company üzleti magazintól, amely minden évben elismeri a hosszú távú, rendszerszintű változásokat eredményező vagy valamilyen égető problémára megoldást nyújtó ötleteket.

A SPOT egy olyan értékelési eszköz, amelyet a L’Oréal azért fejlesztett ki, hogy mérje a kozmetikai termékek környezeti és társadalmi hatásait.

Az eszköz a termék életciklusának minden szakaszát vizsgálja, a fejlődést négy területen követi végig: csomagolás, a termék ökológiai lábnyoma, összetevők forrása és a termék társadalmi haszna.

A projekten 2014 óta dolgozott a L’Oréal több csapata is, aminek eredményeként 2017-ben az új vagy megújított termékek 100 százalékánál alkalmazták a SPOT-ot: a tavaly bevezetett termékek 76 százalékánál javulást mért a mutató.

Mindeközben a szén-dioxid-kibocsátás területén is nagy sikereket ért el a L’Oréal:

2005-höz képest 2017-ben 73 százalékkal csökkentette üzemeinek és elosztó központjainak szén-dioxid-kibocsátását, miközben ugyanebben az időszakban 33 százalékkal nőtt a termelése.

Ezenkívül 2017 végére a csoport 24 ipari telephelye lett teljesen karbonsemleges.

Ezt a kivételes eredményt a CDP /Carbon Disclosure Project/ is elismerte. Tavaly, egymás után már a második évben több mint 3000 értékelt vállalatból a L’Oréal a világ azon két vállalata közé tartozott, amely az elérhető legjobb AAA-minősítést kapta a CDP által értékelt következő három fontos területen: éghajlatváltozás elleni küzdelem, a vízhiány kérdésének kezelése és az erdőirtás csökkentése.

Neked ajánljuk
Itt élnek a legnagyobb szennyezők Ha az észérvek nem hatnak... A gazdaság szereplőinek is kijut a fiatalok haragjából Ők komolyan veszik a dolgok körforgását Napenergia-termelés és víztisztítás: miért ne lehetne egyszerre a kettőt?
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam