2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább zöldít a L’Oréal

Május 22-én, a biodiverzitás világnapján az élővilág sokféleségét ünnepeljük, és az azt fenyegető veszélyre figyelünk. A kozmetikai ipar egyik vezetőjeként a L’Oréal is felismerte ennek fontosságát, és „Sharing Beauty with All” (Osszuk meg mindenkivel a szépséget) címen meghirdetett fenntarthatósági programjában célul tűzte ki, hogy 2020-ra az összes terméke megújuló alapanyagokból készüljön.

A L’Oréal a cél eléréshez olyan alapanyagokat használ, amelyek fenntartható forrásból vagy úgynevezett zöld kémiai folyamatokból származnak. Az utóbbi eljárás során olyan molekulákat hoznak létre, amelyek környezeti hatása szinte elenyésző.

A folyamat további előnye, hogy a nyersanyagok feldolgozásához kevés energiára van szükség, ezáltal a hulladéktermelés is elkerülhető.

Ma már a L’Oréal termékekhez felhasznált alapanyagok 59%-a megújuló, többségében növényi alapanyag. Ez körülbelül 1600 alapanyagot jelent, amelyek 360 növényfajból és több mint 100 országból származnak. A zöld kémiából származó összetevők a felhasznált mennyiség 25%-át teszik ki, amely eljárást a L’Oréal használta elsőként kozmetikai fejlesztései során.

Egyes 2017-ben bevezetett termékek biológiai lebonthatósága már meghaladja a 98%-ot, ami azt jelenti, hogy a természetben előforduló mikroorganizmusok csaknem teljesen le tudják bontani. A felhasznált alapanyagok mellett a csomagolási technika optimalizálására is nagy figyelmet fordít a vállalat.

A Biológiai Sokféleség Egyezményt az ENSZ Környezeti Programjának konferenciáján 26 évvel ezelőtt, 1992. május 22-én fogadták el. 2015-ben az ENSZ 17 új globális „Fenntartható fejlődési célt” tűzött ki 2030-ig, hogy óvja a környezetet, és harcoljon a szegénység és az egyenlőtlenségek ellen. A L’Oréal 2013-ban elindított fenntarthatósági programja, a Sharing Beauty With All ebből 14-hez járul hozzá.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Már lehet regisztrálni a Erőművek Éjszakájára A magyar erdők az itt élő emberek egészségét szolgálják
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam