2019. február 17., Donát
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szövetséget kötött az E.On, a H&M, a Scania és a Siemens

A párizsi klímaegyezmény célkitűzéseinek eléréshez a nehéz-tehergépkocsikkal végzett árufuvarozás teljes mértékű szén-dioxid-semlegesítése szükséges, a négy vállalat pedig a változás ütemének felgyorsítása érdekében szövetséget kötött, és másokat is felkért, hogy csatlakozzanak. 

A szövetség kiindulási pontja a Megvalósíthatósági tanulmány: a fosszilis energiaforrástól mentes árufuvarozás elérése 2050-re (The Pathways Study: Achieving fossil-free commercial transport by 2050).

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a fosszilis energiaforrástól mentes árufuvarozás határozottan elérhető a párizsi egyezményben kitűzött időpontig.

Azonban ennek megvalósításához az iparnak és a politikának együtt kell működnie, azonnal változásokat kell kezdeményeznie, és példátlan ütemben kell cselekednie – fogalmaztak közös közleményükben.

Az iparág szereplői annak érdekében fognak össze, hogy befolyásolják a közvéleményt és a politikát azzal a céllal, hogy optimális környezetet teremtsenek a kölcsönösen előnyös változásokhoz a fuvarozási ágazatban.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás a legfontosabb gazdasági szereplőket sem hagyja hidegen Kampányt indított a SPAR az élelmiszer-pazarlás ellen Hasonló károkat okozhat a klímaváltozás, mint a 2008-as világválság? Mit teremtettek az alkotó energiák? Már kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatnák a budapestieket
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam