2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egymilliárd dollárt fektet a fenntartható jövőbe a világ legnagyobb édességgyártója

Jelentős mérföldkőhöz ért a globális édesség- és kisállateledel-gyártó Mars vállalat, amikor tavaly szeptemberben bejelentette „Fenntarthatóság egy generáció alatt” elnevezésű tervét. 

A terv célja az olyan, üzletet és társadalmat fenyegető problémák megoldása, mint a klímaváltozás, az ellátási láncban tapasztalható szegénység, valamint az erőforráshiány.

A vállalat a környezetvédelmi világnap alkalmából az üvegházhatású gázok csökkentésének jelentőségére hívja fel a figyelmet, hangsúlyozva már elért és megvalósítandó céljait.

Az 1911-ben alapított családi vállalkozás, a Mars mintegy egymilliárd dolláros beruházást indított útnak „Fenntarthatóság egy generáció alatt” névvel 2017 szeptemberében, amely számos előremutató és ambiciózus, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak megfelelő törekvést fogalmazott meg.

Összhangban a párizsi klímacélokkal

A terv legjelentősebb céljai közé tartozik a környezeti hatások csökkentése, a vállalat értékláncában dolgozó, csaknem egymillió ember munkakörülményeinek javítása, valamint az egészségesebb és boldogabb élet biztosítása többmilliárdnyi ember és házi kedvenceik számára a tudomány, az innováció és a marketing segítségével.

Bár a Mars fenntarthatósági terve hivatalosan csak tavaly indult el, a vállalat már korábban elkezdte megvalósítani az energiahatékonysággal és az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentésével kapcsolatos céljait.

„Világszerte csökkentenünk kell az értékláncunkhoz kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátását, 2025-ig 27 százalékkal, 2050-ig pedig 67 százalékkal: csak így akadályozhatjuk meg, hogy a felmelegedés meghaladja a két Celsius-fokos határértéket”

– nyilatkozta Zuzana Lošáková, a közép-európai Mars Multisales corporate affairs igazgatója.

A szél hátán a globális felmelegedés ellen

A tervben meghatározott célok elérése érdekében a Mars két nagyobb szélerőműparkot működtet: 2015 eleje óta a texasi Mesquite Creekben, valamint 2016 májusától a skóciai Moyban.

Az Egyesült Királyságon, valamint az Amerikai Egyesült Államokon kívül a vállalat jelenlegi működésének 100 százalékát megújuló forrásokból előállított villamos energiával biztosítja Belgiumban, Brazíliában és Litvániában, hamarosan pedig további országok csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Neked ajánljuk
Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások A digitális technológiák segítenek a zöldítésben Merre visz az út az iskolapadból a környezetiparba? A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: civilhetes.net
Vissza
Hírfolyam