2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Távmunkával a fenntarthatóságért

2017-ben a Magyar Telekom lett a telekommunikációs szektor legfenntarthatóbb cége. A csoport 2014–2017 között a vállalat szénkibocsátásának hatásait ellensúlyozandó mintegy 600 millió forintot fordított környezetvédelmi beruházásokra.

Az ISS-oekom jelentése a 2017. decemberi adatok alapján tekintette át a világ 3800 vállalatának fenntarthatósági működését, mintegy 100 indikátort vizsgálva. A Magyar Telekom sikeres eredménye a sokéves fenntarthatósági tevékenységének köszönhető.

A vállalat 2017-es fenntarthatósági jelentése a Telekom 2016–2020-as fenntarthatósági stratégiájával összhangban a digitalizáció pozitív hatásait hangsúlyozza a fenntartható fejlődésre. Külön kiemelték a távmunka előnyeit, amelynek környezetkímélő hatása is jelentős:

 a cég munkatársai tavaly több mint 123 ezer napon dolgoztak otthonról, és ezzel közel 4 millió kilométernyi utat és 20 évnyi utazási időt spóroltak meg.

Főként karitatív és digitális edukációs célok szolgálatában a munkatársak 2017-ben összesen 13 641 munkaórát töltöttek önkéntes munkával, 58,7 millió forint értékű elvi hozzájárulást nyújtva ezzel a társadalomnak. A Telekom célja, hogy 2020 végére a digitális készségek fejlesztését szolgáló kezdeményezéseivel 100 ezer embert érjen el Magyarországon.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: profession.hu
Vissza
Hírfolyam