2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kutyabarát munkahely lett a MOL

A fiatal munkavállalókra és a szinte már családtagként kezelt kisállatokra gondolva a legnagyobb amerikai cégek, a Google és az Amazon után a MOL is arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy bevigyék az irodába házi kedvenceiket. Kutatások támasztják alá, hogy az irodai kutyatartás nem csak a kisállatra, a munkavállalókra is pozitív hatással van.

A MOL nagy hangsúlyt fektet a felelős állattartásra, ezért ezentúl a vállalat budapesti székházában, valamint a mellette lévő kisebb irodaházakban dolgozóknak lehetőségük nyílik arra, hogy kutyájukat is bevigyék a munkahelyükre.

A kutyát tartó munkavállalóknak különösen oda kell figyelniük az időbeosztásra, és ha a házi kedvencüket nem kell az üres lakásban hagyniuk, a kollégák is jobban érzik magukat.

A kutyák jelenléte ráadásul a munkahelyi légkörre is pozitívan hat, csökkenti a stresszt és növeli a kreativitást.

A felelős állattartók jól szocializált és egészséges állataikkal – saját felelősségükre – szabadon, az állatokat pórázon vezetve közlekedhetnek a MOL irodaépületeiben. A vállalat csupán annyi kitételt szabott meg, hogy kisállatok nem lehetnek nagyobbak 25 kg-nál, és a közös étkezőhelyiségekbe nem léphetnek be Fotó: MOL/facebook.com

A kutyák munkahelyre történő beengedésével a fiatalabb generációhoz tartozó munkavállalóknak is imponálni szeretne a társaság, hiszen az Y generációs munkavállalók (millenials) nagyobb biztonságban érzik magukat, és boldogabbak, ha bevihetik házi kedvencüket a munkahelyükre.

„A belső szabályrendszert mind a kutyatartó, mind pedig a kutya nélküli munkatársak bevonásával alakítottuk ki, jelenleg még zajlik az új csapattagok beilleszkedése, de eddig csak pozitív tapasztalataink vannak”

– mondta Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója, aki maga is a kutyatartók közé tartozik.

A MOL az elmúlt egy évben több kutyabarát kezdeményezést is indított: tavaly mintegy 450 hazai töltőállomását nyitotta meg a kisállatok előtt, legutóbb pedig a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve 50 töltőállomásán helyezett ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. 

Neked ajánljuk
A fintechszektor felhasználóin keresztül száll be egy fenntarthatóbb gazdaság felépítésébe Nem létezik jólét természetrombolás nélkül? Mit tegyünk, ha rókákkal találkozunk Budapesten? A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam