2019. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Papírra cseréli műanyag szívószálait a McDonald's

Papír szívószálat vezet be az Egyesült Királyságban és Írországban működő összes éttermében a McDonald's, az Egyesült Államok bizonyos részein pedig a műanyag szívószálak egy alternatív változatát kezdi tesztelni.

A vállalatra és több másik gyorsétteremláncra is egyre nagyobb nyomás nehezedik a vásárlók és a környezetvédő aktivisták részéről, akik a környezetszennyező műanyag szívószálak lecserélését szorgalmazzák. Az óceánba kerülve ugyanis ezek a műanyagok komoly fenyegetést jelentenek a tengeri teknősökre, madarakra és egyéb élőlényekre.

A papír szívószálak ezzel szemben lebomlanak a természetben.

Szűkös ebéd, sok hulladékkal – Magyarországon még csak személyes odafigyeléssel kerülhetjük el a műanyag szívószálat Fotó: Kim Holger Kelting/Wikimedia Commons

Pénteki bejelentésében a McDonald's nem részletezte, hogy milyen típusú szívószálat fog tesztelni az Egyesült Államokban, csupán annyit árult el, hogy egy „fenntartható megoldásról” van szó, amelyet még idén bevezetnek néhány étteremben.

A cégnek több mint 14 ezer étterme működik az Egyesült Államokban, míg az Egyesült Királyságban és Írországban mintegy 1360.

Utóbbiakból idén szeptembertől kezdi kivonni a műanyag szívószálakat, és a tervek szerint 2019-ben végeznek a teljes átállással. A cég ugyancsak alternatív megoldásokat akar tesztelni a franciaországi, svédországi és norvégiai éttermeiben.

Neked ajánljuk
Édes álmok egy fenntarthatóbb jövőről Suttyomban zöldülnek a vállalatok Egy évig új ruha nélkül – lehetséges? Ideje sportot csinálni a megújuló energiából A nukleáris energiára is szükség van a klímavédelmi célok eléréséhez
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam