2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európa legnagyobb befektetési alapja kizárja alapjából azon cégeket, amelyek nem foglalkoznak a klímaváltozással

A Legal and General Investment Management (LGIM), Európa egyik legnagyobb befektetési alapja bejelentette: lépéseket tesz azon vállalatok ellen, amelyek nem foglalkoznak a klímaváltozás kockázataival, és kizárja őket Future World (A jövő világa) nevű alapjából.

Azokban az esetekben, amikor az érintett vállalatok papírjai szerepelnek az LGIM más részvényalapjaiban, ellenezni fogja az igazgatósági elnökök újraválasztását.
A közlemény szerint a legrosszabb minősítésű vállalatok között van a China Construction Bank és az orosz Rosnyeft is.

„A China Construction Bank továbbra is a világ szénbányászatának és széntüzelésű üzemeinek egyik legnagyobb finanszírozója”

– állítja az LGIM. A bank ugyan növelte a zöldprojektek finanszírozását, de nem hozza nyilvánosságra, hogy működése kapcsán összesen mennyi üvegházhatású gáz kerül kibocsátásra.

A China Constraction Bank egyik épülete Fotó: Relammik/Wikimedia Commons

Az orosz olajóriást, a Rosnyeftet azért bélyegezték meg, mert késedelembe esett a fenntarthatósági jelentés összeállításával, illetve mert a 144 oldalas anyag egyszer sem említi meg a „klímaváltozás” kifejezést.

„Ennek alapján aligha hihető, hogy a vállalat egy olyan világot tervez, amelynek saját termékéből kevesebbet kell felhasználnia” véli az LGIM.

A klímaváltozás tekintetében az LGIM által élenjárónak tekintett cégek között szerepelt a Nestle, amely célul tűzte ki, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását 2020-ra a párizsi egyezménynek megfelelően csökkenti. Az élelmiszergyártó óriás közzétette a vonatkozó célokat és azt is, hogyan kívánja azokat megvalósítani.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam