2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetvédelmi beruházásokon is múlik, milyen egy országban az életminőség

A JPMorgan befektetési bank legutóbbi felmérése a különböző országokra jellemző életminőség  összehasonlításakor a szociális infrastruktúrával és a kormányzás minőségével összefüggő beruházások intenzitása mellett a környezetvédelem terén megvalósuló fejlesztéseket vette tekintetbe.

A környezetvédelmi szempontok összemérése érdekében a Yale Egyetem 2018-as Környezetvédelmi Teljesítmény Indexét vette figyelembe a befektetési bank, amely számos környezetvédelmi tényezőt egyszerre ragad meg (pl. levegőminőség, erdők aránya, halászat, vízkezelés, klímavédelem és energiatermelés).

Az ábrán a JPMorgan referenciaként feltüntette a legfejlettebb hét ipari ország átlagát is (G7), majd ezután lemaradva, de a 13 feltörekvő piacot összesítő rangsor első helyein a bolgárok, csehek, horvátok után Magyarország következik, utánunk jönnek a románok és lengyelek.

Forrás: Yale University/Portfolio.hu

A rangsor legvégén Dél-Afrika kullog a vízkezeléssel, tisztítással és levegőminőséggel kapcsolatban kapott alacsony pontszámai miatt.

A szennyezett levegő egészségügyi kockázatait ismerve nem meglepő, hogy az országok életminőségének összehasonlításakor is figyelembe veszik Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
A P&G újabb lépést tett a fenntarthatóság felé A fenntartható kakaóval a Mondelēz-re (és ránk is) édesebb jövő vár Csökkenti a műanyagok felhasználását a P&G Floridában mernek nagyot álmodni Ez a táncos -16 fokban perdült táncra, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra (videókkal)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam