2019. október 14., Helén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetvédelmi beruházásokon is múlik, milyen egy országban az életminőség

A JPMorgan befektetési bank legutóbbi felmérése a különböző országokra jellemző életminőség  összehasonlításakor a szociális infrastruktúrával és a kormányzás minőségével összefüggő beruházások intenzitása mellett a környezetvédelem terén megvalósuló fejlesztéseket vette tekintetbe.

A környezetvédelmi szempontok összemérése érdekében a Yale Egyetem 2018-as Környezetvédelmi Teljesítmény Indexét vette figyelembe a befektetési bank, amely számos környezetvédelmi tényezőt egyszerre ragad meg (pl. levegőminőség, erdők aránya, halászat, vízkezelés, klímavédelem és energiatermelés).

Az ábrán a JPMorgan referenciaként feltüntette a legfejlettebb hét ipari ország átlagát is (G7), majd ezután lemaradva, de a 13 feltörekvő piacot összesítő rangsor első helyein a bolgárok, csehek, horvátok után Magyarország következik, utánunk jönnek a románok és lengyelek.

Forrás: Yale University/Portfolio.hu

A rangsor legvégén Dél-Afrika kullog a vízkezeléssel, tisztítással és levegőminőséggel kapcsolatban kapott alacsony pontszámai miatt.

A szennyezett levegő egészségügyi kockázatait ismerve nem meglepő, hogy az országok életminőségének összehasonlításakor is figyelembe veszik Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Új védjegyek tanúsítják a termékek kiválóságát és környezetbarát tulajdonságait Két számjegyű hozam, zölden Tovább zöldíti csomagolásait az Unilever Közel 2000 új villanyautó került a magyar utakra az állami támogatásnak köszönhetően A csodavárás buktatóiról
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam