2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Katica Tanya eddigi legnagyobb fejlesztése

A Katica Tanya legújabb játszóházában, a Kalandbarlangban 8 méter magas mászófal, minibowling, trambulinpark és 20-féle kreatív játék várja a gyermekeket. A fejlesztésekhez a megújulóenergia-rendszerek bővítése is kapcsolódott, az Élményközpont 100 százalékban megújuló forrásból fedezi energiaigényét.

A Somogy megyei Patcán található Katica Tanyán a tavaly ősszel induló építkezés eredményeként már elérhető az új játszóház, a Kalandbarlang. A beruházás teljes költsége nagyságrendileg 190 millió forint volt, amely összeget fele-fele arányban használták fel az épületre és a benne található eszközökre, játékokra.

Legnagyobb attrakcióit egyértelműen a mászófalak jelentik: a 14, egyenként 8 méteres mászófalak különböző nehézségi fokokkal, és természetesen megfelelő biztonsági felszereléssel rendelkeznek, így kicsik és nagyok is meghódíthatják a csúcsot.

A beruházással a Tanya napelemfarmja 20 százalékkal bővült, a 16,5 kW-nyi teljesítménybővítésnek köszönhetően idén nyáron már összesen 99 kW-nyi napelem termeli az energiát az Élményközpontnak. A napelemfarm mellett az esővíz gyűjtésével, a gyökérmezős szennyvízkezeléssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és szélkerekekkel nap mint nap aktívan tesznek a környezet megóvásáért.

A tulajdonosok amellett, hogy 100 százalékban fenntartható módon üzemeltetik az élményközpontot, a környezettudatosság eszméit a fiatal generációnak is át szeretnék adni. A „Fizess hulladékkal” program keretében például a látogatók hulladékkal tudják fizetni a belépőjük egy részét.

Új mászófalakkal és számos más meglepetéssel várja a gyerekeket a Katica Tanya idén nyáron Fotó: Katica Tanya / Facebook
Neked ajánljuk
Az Unilever 2039-ig egymilliárd eurót fordít természetvédelemre A járvány tovább fokozta a fenntarthatósággal kapcsolatos elvárásokat Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam