2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pest megyei helyi piacok fejlesztésére írtak ki pályázatot

A támogatás célja piaci árusítóhelyek létesítése, fejlesztése és a piaci infrastruktúra kiépítése: 10-150 millió forintos támogatást igényelhetnek a főváros vonzáskörzetében fekvő, Pest megyei települések, és azok a 10 ezer lakosúnál nagyobb Pest megyei városok, amelyek nem jogosultak a Vidékfejlesztési Program hasonló támogatására.

Pest megyei piacok fejlesztésének támogatására írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium az önkormányzatok számára kétmilliárd forint értékben – közölte a tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken.

A helyi termelők és élelmiszer-kiskereskedők számára a helyben történő értékesítés feltételeinek megteremtése és javítása erősíti a helyi gazdaságot, élénkül a település kereskedelme, bővülnek a település szolgáltatásai, a településen élők kevesebb utazással, kényelmesebben, szebb környezetben juthatnak hozzá egészséges, jó minőségű élelmiszerhez.

A pályázat előtérbe helyezi a helyi termelők és a helyi termékek piacra jutását, ezzel támogatja és ösztönzi a rövid élelmiszer-ellátási láncokat is. A jó minőségű helyi alapanyagok és helyi élelmiszertermékek a kereskedelmi útvonalat lerövidítve, környezetkímélő módon jutnak el a termelőtől a fogyasztóig – hangsúlyozta Rákossy Balázs államtitkár.

A helyi termelők és portékáik piacra jutásával a termékek a leginkább környezetkímélő módon juthatnak el a fogyasztóig Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Új védjegyek tanúsítják a termékek kiválóságát és környezetbarát tulajdonságait Tovább zöldíti csomagolásait az Unilever Elképesztő mértékben növekszik a mezőgazdasági robotok és drónok piaca Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam