2019. február 17., Donát
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pest megyei helyi piacok fejlesztésére írtak ki pályázatot

A támogatás célja piaci árusítóhelyek létesítése, fejlesztése és a piaci infrastruktúra kiépítése: 10-150 millió forintos támogatást igényelhetnek a főváros vonzáskörzetében fekvő, Pest megyei települések, és azok a 10 ezer lakosúnál nagyobb Pest megyei városok, amelyek nem jogosultak a Vidékfejlesztési Program hasonló támogatására.

Pest megyei piacok fejlesztésének támogatására írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium az önkormányzatok számára kétmilliárd forint értékben – közölte a tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken.

A helyi termelők és élelmiszer-kiskereskedők számára a helyben történő értékesítés feltételeinek megteremtése és javítása erősíti a helyi gazdaságot, élénkül a település kereskedelme, bővülnek a település szolgáltatásai, a településen élők kevesebb utazással, kényelmesebben, szebb környezetben juthatnak hozzá egészséges, jó minőségű élelmiszerhez.

A pályázat előtérbe helyezi a helyi termelők és a helyi termékek piacra jutását, ezzel támogatja és ösztönzi a rövid élelmiszer-ellátási láncokat is. A jó minőségű helyi alapanyagok és helyi élelmiszertermékek a kereskedelmi útvonalat lerövidítve, környezetkímélő módon jutnak el a termelőtől a fogyasztóig – hangsúlyozta Rákossy Balázs államtitkár.

A helyi termelők és portékáik piacra jutásával a termékek a leginkább környezetkímélő módon juthatnak el a fogyasztóig Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Hasonló károkat okozhat a klímaváltozás, mint a 2008-as világválság? A klímaváltozás a legfontosabb gazdasági szereplőket sem hagyja hidegen Rosszul állnak a klímavédelemmel a gyorséttermek Mit teremtettek az alkotó energiák? Már kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatnák a budapestieket
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam