2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarországon is zöldül az Aldi

Az Aldi Magyarország háztartási naperőművet helyezett üzembe soproni üzleténél. A vállalat ezzel is tovább csökkenti a működéséből származó szén-dioxid-kibocsátását. A vállalat zöld kezdeményezéseivel 2017-ben kiérdemelte a CSR Hungary 2017-es „Környezet – Zöld Kiválóság“ kategória díját – számolt be a Vg.hu.

Az Aldi Magyarországon újabb lépéssel került közelebb az Aldi Dél vállalatcsoport nemzetközi klímastratégiájának célkitűzéseihez. A cégcsoport leányvállalatai ugyanis 2020-ra valamennyi országban az eladótéri négyzetméter arányában 30 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2012-es bázisévhez képest.

A vállalás – amely másfélszerese az Európai Unió 2020-ra kitűzött 20 százalékos csökkentési céljának – teljesítése érdekében 2017-ben az Aldi Magyarországon – a kiskereskedelmi láncok közül elsőként –

teljes üzlethálózatával és logisztikai központjával zöldáramra állt át, ebben az évben pedig klímavédelmi projektek támogatásán keresztül karbonsemlegessé vált a hazai működése.

Fotó: Rodhullandemu/Wikimedia Commons

Idén nyáron a vállalat tovább csökkenti karbonlábnyomát: az Aldi július 2-án helyezte üzembe első magyarországi naperőművét. A rendszer összesen 50 kWp teljesítményű. A számítások szerint ez a háztartási méretű naperőmű éves szinten a soproni üzlet 2-3 havi villamosenergia-fogyasztását termeli meg.

A kiskereskedelmi lánc számos további technológiai lehetőséggel él a világítástól a levegőcsere szabályozásáig, hogy üzletei és egyéb létesítményei energiafelhasználását a lehető legalacsonyabban tartsa.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam