2018. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A fenntarthatósági jelentéssel új befektetői kört céloz meg az Alteo

Az Alteo most publikálta második fenntarthatósági jelentését. Az ilyen jelentés készítése nálunk még ritkaságszámba megy, de a tengerentúlon pluszbefektetéseket hoz a cégeknek. 

Az úgynevezett Smart Energy szolgáltatást nyújtó társaság immár a második fenntarthatósági jelentését publikálta a héten. A jelentést az Alteo munkatársai a KPMG szakembereivel együttműködve állították össze, a legújabb GRI útmutató (GRI Standards) alapján. A Deloitte hitelesítette a dokumentumot.

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában egyre elterjedtebb, hogy fenntarthatósági jelentést készítenek a tőzsdei társaságok, különösen gyakori ez az energiacégeknél

– mondta a Világgazdaság érdeklődésére Holecz Noémi, az Equilor vezető elemzője.

A szél- és vízerőműveik tavaly 2333 gigajoule-lal több energiát állítottak elő Fotó: Alteo

Hozzátette: e jelentésekben nemcsak a pénzügyi mutatók jelennek meg, hanem a környezeti és társadalmi eredményesség is. Ez azért fontos, mert így megszólítanak egy olyan befektetői réteget, amelynek tagjai érzékenyek a szóban forgó problémákra.

Az érintett cégek ily módon pluszbefektetésekhez juthatnak, s a tengerentúlon nem kell gyengébb hozamtól tartania annak, aki a fenntarthatóság iránt elkötelezett energiacégek részvényeibe fektet.

Tavaly az Alteo csoport tovább erősödött: a márciusi zárt körű részvénykibocsátás keretében 2,150 millió vállalati papírt értékesített, novemberben nyolcadolták a részvényeket. Ősszel a vállalat új arculatot kapott, valamint kiadták a vállalatcsoport első fenntarthatósági jelentését is, amellyel Zöld Béka Díjat nyertek.

Neked ajánljuk
A fogyasztók már nem elégednek meg a „zöldre festéssel” Hétmilliárdos fejlesztésével lekörözte a kibocsátási előírásokat a váci cementgyár 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést „Legyél TE is Eleven!” – Fenntarthatósági Nap az Akvárium Klubban Gombából táskát? Baraksó Alexandra szerint lehetséges!
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam