2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Google összefog a bolygó megmentéséért

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Google hétfőn jelentette be azt az új együttműködést, amelynek köszönhetően a jövőben sokkal pontosabb képet kaphatunk az emberi tevékenység Földre gyakorolt hatásairól és a fenntarthatóbb világért tett erőfeszítések eredményességéről.

A jövőben megszülető platform a Google felhőalapú számítástechnikai eszközeit és műholdfelvételeit egy felhasználóbarát felülettel egyesítve először teszi lehetővé a kormányzatok, civil szervezetek és a közvélemény számára, hogy nyomon kövessék a környezet állapotának alakulását.

„Korunk nagy környezeti problémáira csak akkor tudunk megoldásokat találni, ha a megfelelő adatok használható formában rendelkezésünkre állnak” – mondta el Erik Solheim Said,  az ENSZ Környezeti Programjának vezetője, hozzátéve:

„Az együttműködésnek köszönhetően a lehető legkifinomultabb online eszközök állnak majd rendelkezésünkre, hogy kijelöljük a legfontosabb cselekvési területeket, és nyomon tudjuk követni az elért eredményeket: végeredményben, hogy egy fenntarthatóbb világot teremtsünk.”

„Örömünkre szolgál, hogy minden országnak egyenlő hozzáférést biztosítva a legújabb technológiákhoz, hozzájárulhatunk a klímaváltozás elleni küzdelemhez és a fenntartható fejlődési célok eléréséhez” – fogalmazott a számítástechnikai óriás képviselője Fotó: Pixabay.com

A környezeti problémák megoldását a jelenben sokszor megnehezíti, hogy nem állnak rendelkezésre azok az adatok, amelyek a beavatkozás biztonságos és hatékony megtervezését lehetővé tennék. 

Az együttműködés kezdeti szakaszában a Föld édesvízi élőhelyeinek pontos feltérképezésére és a változásaik nyomon követését lehetővé tevő technológia kidolgozására kerül sor.

Borítókép: Pixabay.com

Neked ajánljuk
A fenntartható kakaóval a Mondelēz-re (és ránk is) édesebb jövő vár Egy egész gyár is lehet karbonsemleges Előttünk a vízözön? Akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra BICAJ – kortárs képzőművészek csoportos kiállítása Visszatért a „halálból” a bermudai nagy szárazföldi csiga
Tovább a forrásra: unenvironment.org
Vissza
Hírfolyam