2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két magyar cég is bekerült az Európai Unió környezetvédelmi versenyének finisébe

Kétévente hirdeti meg az Európai Unió az
„Üzleti díjak a Környezetvédelemért”, eredeti nevén European Business Awards for the Environment (EBEA) pályázatot. Idén 161 környezetvédelmi anyag versenyzett, amelyből 22 jutott tovább. Az első fordulót követően a magyarok közül a Biofilter Zrt. a Rising Stars, míg a Water and Soil Kft. a környezetvédelmi termékek és szolgáltatások kategóriában jutott a legjobbak közé.

Az európai szinten meghirdetett EBEA-n olyan cégek indulhatnak, amelyek a saját országukban meghirdetett környezetvédelmi díjat nyertek. Eddig két magyar EBEA-nyertest ünnepelhettünk, 2014-ben a Denso Magyarország Kft., 2016-ban pedig a Katica Tanya nyerte el a környezeti menedzsment díját.

A 2018–2019-es megmérettetésen három kategóriában összesen nyolc hazai cég indult.

A jelöltek közül a Water and Soil Kft. termék és szolgáltatás kategóriában jutott shortlistre, míg a Biofilter Zrt. menedzsment kategóriában beadott pályázatát a zsűri a Rising Stars mezőnyben javasolta további megmérettetésre.

BIOFILTER

„Elkötelezettségünk a környezetvédelem és fenntarthatóság iránt már a kezdetek óta meghatározó, az utóbbi években pedig egészen konkrét, a szokásos üzletmeneten túlmenő tevékenységekben is megtestesül” – nyilatkozta a beadott pályázat hátteréről Deák György, a Biofilter Zrt. vezérigazgatója a recity.hu-nak.

A pályázatot „Körforgásos üzleti stratégia megvalósítása a digitális korban” címmel adta be a vállalat. A stratégiai tervek megvalósítását a cég a Zöld Iroda program bevezetésével, dokumentumkezelési rendszerei fejlesztésével, illetve egy új, integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésével indította el.

Fotó: Biofilter Zrt./flickr.com

A vállalat új dokumentumkezelő programjának köszönhetően lehetővé vált, hogy az összes beérkező és kimenő dokumentumot digitálisan indítsák el, archiválják és vezessék végig a munkafolyamataikban anélkül, hogy bármit is nyomtatni vagy papíron archiválni kellene.

Az új rendszer bevezetésével és a Zöld Iroda papírhasználatot érintő intézkedéseivel fél éven belül 44%-kal tudták csökkenteni a papír mennyiségét.

WATERS&SOIL KFT.

A Water&Soil Kft. olyan termékkel pályázott a versenyre, amely az aszály és a kiszáradás megelőzésére nyújt forradalmian új megoldást. A Water Retainer, azaz VízŐr® megoldást nyúlt a mezőgazdaságban, a kiskertekben és a parkokban egyaránt, legyen szó Kaliforniáról, Afrikáról vagy a száraz Közel-Keletről.

„A víz a legértékesebb kincsünk, életet teremt és életet ad. Védenünk és becsülnünk kell, okosan és felelősséggel kell használnunk. Szokták mondani, hogy a víz a huszonegyedik század »olaja«. Mi nem csinálunk vizet és nem tudunk esőt fakasztani, de azt, amink van, meg tudjuk óvni és használhatóvá tenni”

– mondta el Vattay Antal, a Water&Soil Kft. ügyvezetője.

Fotó: www.waterandsoil.eu

A Water Retainer (VízŐr®) nem más, mint egy organikus talajkondicionáló készítmény. Alkalmazása révén a kezelt talaj a levegőből is képes felvenni nedvességet. A biominősítésű termék használatával könnyebben létrejön a megfelelő víztartalmú talaj, amely azonnali és hosszú távú, előnyös mikrobiológiai hatásokat jelent a gazdálkodásban – segítségével akár 50%-kal csökkenthető az öntözővíz-felhasználás.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Álomszerű reklámmal buzdít környezettudatosságra az IKEA A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: recity.hu
Vissza
Hírfolyam