2020. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megosztás a jövő, már most gyakorolhatjuk

Saját autó, családi nyaraló – amikor ezekre beruházunk, pénzügyi döntéseket hozunk. Biztosan szükségünk van rájuk, ha a nyaraló heteken át üresen áll, és az autó is leggyakrabban csak az utcán parkol? A K&H Vigyázz, kész, pénz!  vetélkedő szakértői a felnövekvő generáció pénzügyi tudatosságát igyekeznek fejleszteni.

2006-ban világszerte 350 ezren használták a közösségi autómegosztást, ez a szám 2015-re 7 millióra ugrott, és az előrejelzések szerint 2025-re várhatóan 36 millióan fognak aktívan élni ezzel a lehetőséggel.

Lakást is cserélhetünk egy idegennel akár a világ túlsó felén: előre megbeszélt időtartamban saját lakásunkat biztosítjuk a cserepartnernek, aki meg számunkra teszi otthonát elérhetővé.

Emellett megannyi alternatív lehetőség adott már a pénzügyileg tudatos közlekedéshez is. Ha a fő igény a gyorsaság, akkor az elektromosrobogó-megosztás igénybevétele vagy rövidebb távnál a kerékpármegosztó rendszer az ideális választás.

Ha hosszabb útra készülünk, élhetünk a telekocsival: a közösségi felületen útitársakat kereshetünk az úti célunk és utazási időnk megjelölésével, természetesen az útiköltség megosztásával Fotó: Pixabay.com

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szakértői a felnövekvő generáció pénzügyi tudatosságát igyekeznek fejleszteni: ennek része az is, hogy mit vegyünk meg, és mit elég alkalmanként kölcsönözni vagy közösen használni. 

„A közösségi eszközhasználat, azaz hogy nem rendelkezünk saját autóval, nyaralóval vagy akár biciklivel, a jövőben egyre inkább lehetséges alternatíva lesz.”

– mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója és a vetélkedő zsűrijének elnöke.

Felelősen gondolkodó felnőttként is érdemes tisztában lennünk azzal, hogy ezek okos használatával nemcsak a pénztárcánkat kímélhetjük meg, de a környezetünk terhelését is csökkentjük.

Borítókép: Pixabay.com

Neked ajánljuk
A jelen sötét, de a jövő zöld lehet a bányászatban – és ezzel nem csak a Föld jár jól Hol tart a zöldülésben a HP? Egymillió munkahelyet teremtene a zöld átállás Nagy-Britanniában Ehető vadon termő növények a tányéron Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam