2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem bírja a finnországi hőséget? Aludjon áruházban!

Akkora a hőség Finnországban, hogy éjszakai alvásra megnyitja légkondicionált üzletét egy kiskereskedelmi lánc. Szombatra várják az ott alvókat, kérésükre az étkezésüket is megoldják.

A K-Supermarket Facebook-oldalán közölte, hogy hűsölni vágyó vevőik szombaton a Helsinki északi részén lévő áruházukban éjszakázhatnak, és kérésre vacsorát, reggelit is biztosítanak nekik – tudósított az MTI.

A K-Supermarket egyik áruháza Fotó: Wikimedia Commons/Santeri Viinamäki

A Helsingin Sanomat finn napilap idézte Marika Lindfors igazgatót, aki elmondta, hogy az ötletet a vásárlóktól vették, akik félig tréfálkozva mondták neki, hogy igazán jó dolog lenne, ha alhatnának a hűvös áruházban. Majd hozzátette: mindig megpróbálunk megfelelni a vevői igényeknek, akkor most miért ne tennénk?

Az észak-európai Finnországban az otthonok jól felszereltek az extrém hideg és pára ellen, de nagyon kevésben van légkondicionáló. Az idei nyár pedig kivételesen meleg a Skandináv-félszigeten.

Neked ajánljuk
Szokatlan hőség van Moszkvában Visszatért a „halálból” a bermudai nagy szárazföldi csiga Sokan sürgetnék az EU-s klímacélok megszületését BICAJ – kortárs képzőművészek csoportos kiállítása A Csernobil sorozat letaszíthatja a trónjáról a Trónok harcát (videóval)
Tovább a forrásra: Origo
Vissza
Hírfolyam