Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Túl jó ahhoz, hogy kidobjuk!” – új kezdeményezés a Lidltől

A Lidl túlérett, illetve sérült zöldségeket és gyümölcsöket árul 5 kilogrammos papírdobozokba csomagolva 1,50 fontért nagy-britanniai üzleteiben. A kezdeményezéstől a hulladék csökkenését várja, illetve olcsón szeretne ilyen értékcsökkent termékeket kínálni vásárlóinak.

A dobozok értékcsökkent, vagyis egy kicsit túlérett vagy olyan zöldségeket-gyümölcsöket rejtenek, amelyeken van valamilyen kisebb sérülés, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmasak. Ezek a termékek a Lidl 122 üzletében kaphatók Nagy-Britannia-szerte. A megmaradt készleteket jótékonysági célokra fordítják. Mindezt a társaság „Túl jó ahhoz, hogy kidobjuk!” szlogennel futó kampánya részeként teszik. 

A cég brit érdekeltségének vezérigazgatója, Christian Hartnagel az Independentnek kiemelte, hogy mivel az áruházaikban keletkező hulladék tekintélyes részét a friss áruk teszik ki, ezért izgatottan várják, mennyire lesz sikeres mostani kezdeményezésük.

Az akció annak a vállalásnak a jegyében fogant, amelynek keretében a diszkonthálózat 2020-ra minden üzletében 25 százalékkal szeretné csökkenteni az élelmiszer-hulladékot.

A kiskereskedelmi lánc nemrégiben bejelentette, hogy ez a mutatószám jelenleg üzletenként 13,3 százaléknál jár. Az élelmiszeripar és -kereskedelem egyébként évi 10 millió tonna élelmiszerből származó hulladék keletkezéséért felelős.

A Lidl nem az első üzletlánc Nagy-Britanniában, amely diszkontáron árusít nem teljesen friss, de fogyasztásra még tökéletesen alkalmas zöldséget és gyümölcsöt vásárlóinak. Az Asda korábban például olyan mennyiséget kínált belőlük 3,50 fontért, ami egy négytagú családnak egy hétig elég volt. De a Tesco és a Morrisons is szervezett már hasonló akciókat.

Neked ajánljuk
A cseh Lidl már lépett Magyarországon van és lesz elég élelmiszer Hogyan készül a csomagolásmentes bolt? A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: Origo
Vissza
Hírfolyam