2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nálunk is kapható az IKEA vegetáriánus hot dogja

Augusztustól az európai áruházakban már kapható a növényi alapú vegetáriánus hot dog – jelentette be az IKEA.  Az új termék a közlemény szerint ízletes, megfizethető és fenntartható módon készül.

Mint írják, a végleges receptet a lakberendezési vállalat a beszállítókkal szoros együttműködésben dolgozta ki, majd kétéves kóstolás és tesztelés következett. 

Az összetevők között megtalálható a kelkáposzta, a vörös lencse, a sárgarépa és a gyömbér Fotó: IKEA

Az új hot dog CO2-kibocsátása hetede klasszikus elődjének, melyből a tavalyi évben a magyar áruházakban több mint 2 millió fogyott.

„Hisszük, hogy felelősséggel jár, és lehetőség is egyben, hogy az IKEA egy világméretű vállalat, ezért olyan élelmiszereket szeretnénk kínálni, melyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb és egészségesebb jövőhöz” – mondta Kovács Attila, az IKEA FOOD kereskedelmi aktivitásért felelős regionális vezetője. Hozzátette: az új hot dogot már a magyar vásárlók is kipróbálhatták, a bevezetés napján közel 300 darabot fogyasztottak el belőle. 

A vegetáriánus hot dog Európában augusztustól kapható az IKEA áruházakban, az Egyesült Államokban szeptembertől, míg a többi IKEA áruházban 2019-től lesz választékban. A hot doghoz fűszeres mustárt, savanyú káposztát és pirított hagymát is kínálnak majd. Magyarországon az új termék ára ugyanúgy 150 forint lesz, mint elődjéé.

Neked ajánljuk
185 kiállítóval és szemléletformáló programokkal megnyitja kapuit a fenntarthatósági expó Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését Komolyabban kéne vennünk a tengeri műanyagszállítás kockázatait Három évig tervezték a szélesszájú orrszarvúk költöztetését
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam