2018. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Nálunk is kapható az IKEA vegetáriánus hot dogja

Augusztustól az európai áruházakban már kapható a növényi alapú vegetáriánus hot dog – jelentette be az IKEA.  Az új termék a közlemény szerint ízletes, megfizethető és fenntartható módon készül.

Mint írják, a végleges receptet a lakberendezési vállalat a beszállítókkal szoros együttműködésben dolgozta ki, majd kétéves kóstolás és tesztelés következett. 

Az összetevők között megtalálható a kelkáposzta, a vörös lencse, a sárgarépa és a gyömbér Fotó: IKEA

Az új hot dog CO2-kibocsátása hetede klasszikus elődjének, melyből a tavalyi évben a magyar áruházakban több mint 2 millió fogyott.

„Hisszük, hogy felelősséggel jár, és lehetőség is egyben, hogy az IKEA egy világméretű vállalat, ezért olyan élelmiszereket szeretnénk kínálni, melyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb és egészségesebb jövőhöz” – mondta Kovács Attila, az IKEA FOOD kereskedelmi aktivitásért felelős regionális vezetője. Hozzátette: az új hot dogot már a magyar vásárlók is kipróbálhatták, a bevezetés napján közel 300 darabot fogyasztottak el belőle. 

A vegetáriánus hot dog Európában augusztustól kapható az IKEA áruházakban, az Egyesült Államokban szeptembertől, míg a többi IKEA áruházban 2019-től lesz választékban. A hot doghoz fűszeres mustárt, savanyú káposztát és pirított hagymát is kínálnak majd. Magyarországon az új termék ára ugyanúgy 150 forint lesz, mint elődjéé.

Neked ajánljuk
Itt az IKEA bejelentése: hatalmas változás jön 2019-től a magyar áruházakban A bútorbérlés lesz a jövő? Tudta, hogy az IKEA is árul már napelemeket? A sarki jég fehérjét a burjánzó planktonok kékeszöldje válthatja fel Számít, mit eszel!
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam