2018. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Rekordforgalom az easyJetnél

Közel telt házzal üzemeltek júliusban az easyJet járatai, így rekordforgalommal zárták az elmúlt hónapot. Az ülőhelyek magas kihasználtságának köszönhetően az utasonkénti egy kilométerre jutó szén-dioxid-kibocsátása jelentősen kevesebb, mint egy hagyományos légitársaságé ugyanazon az útvonalon.

Júliusban 4,5 százalékkal többen utaztak az easyJettel, mint tavaly ebben az időszakban, ez most 8 540 193 utast jelentett. A járatok telítettsége 96,9 százalékos volt. A júliusi eredmények a 12 havi gördülő adatokat feldolgozó mutatókat is javították, az éves utaslétszám 6,2 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Az easyJet jelenleg Budapestről London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Genf, Bázel és Amszterdam felé biztosít közvetlen eljutási lehetőséget.

Az easyJet utasainak száma meghaladja az évi 70 milliót, több mint 270 repülőgépe 880 útvonalon közlekedik, 31 ország mintegy 138 repterét érintve. 

A légitársaság számára fontos a fenntartható fejlődés és a környezet: az easyJet fejlesztéseiben a legfejlettebb technológiát használja, hatékonyan működik.

Az ülőhelyek magas kihasználtságának köszönhetően 22 százalékkal kevesebb az egy kilométerre jutó CO2-kibocsátása utasonként, mint egy hagyományos légitársaságé ugyanazon az útvonalon.

Neked ajánljuk
Szennyezőbb az épületek megépítése, mint a használata Bankoknak tett engedménnyel küzdene az EU a klímaváltozás ellen Hallott már a napelemes cserépről? Pedig magyar találmány. Megújuló energiára váltana Tajvan Ezeket a világörökségi helyszíneket veszélyezteti az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam