2020. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Marihuánát termelnek a globális felmelegedés miatt Libanonban

A klímaváltozás senkit nem kímél, de bizonyos országok, úgy tűnik, még jól is kijöhetnek a dologból. Libanon, amely valaha a Közel-Kelet egyik legtermékenyebb területe volt, egyre inkább kiszárad, így egyre nehezebb gabonát, burgonyát vagy hasonlókat termelni, viszont – ahogy a CNN riportjából kiderül – az időjárás egyre jobban kedvez a kannabisztermesztésnek.

A kormány ezért azon gondolkodik, hogy legalizálná a marihuánát.

A kannabisz tökéletes választás a vízigényesebb zöldségek és gabona helyett a helyi termelőknek, mert alig kell neki víz, és ugye permetezni se kell, mert a növény kitermeli a maga növényvédő szerét.

Bár egyre nagyobb területen termesztik –  a CNN riportjában is látható Bekaa-völgyben például, amíg csak a szem ellát, kender lengedez –, ennek a termesztése és árusítása még mindig illegális. 

A libanoni parlament viszont éppen az egészségügyi célú marihuánafogyasztás és az ilyen célú termelés legalizálásán dolgozik, a riportban pedig az ország gazdasági minisztere büszkén beszél arról, milyen kiváló minőségű a libanoni fű.

Az ötlet a McKinsey tanácsadó cégtől jött, amely szerint ezzel lehetne betömni az egyre nagyobb lukakat a libanoni költségvetésben, a kormány szerint pedig a legális hasis úgy 400-800 millió dollár bevételt hozhatna az országnak évente. 

Neked ajánljuk
Amikor a fenntarthatóság nem csak üres ígéret A koronavírus bebizonyította, a klímaválság kikényszeríti – válságállóbb üzleti modell kell 14 ezer évvel ezelőtt 8 méterrel emelte meg a tengerek vízszintjét egy jéglemez leszakadása A luxusmárkák is lépnek a fenntarthatóság felé Lencse és játék: adományok debreceni családoknak
Tovább a forrásra: Index
Vissza
Hírfolyam