2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alumíniumdobozos ásványvíz a Tescótól

A Tesco az első olyan kiskereskedelmi lánc, amely üzleteiben alumíniumdobozos kiszerelésű ásványvizet kezdett el forgalmazni – egyelőre az Egyesült Királyságban. Ezzel újabb lépést tett a környezetbarát csomagolások elterjesztésében.

A cég hétszáz üzletében kerültek a polcokra a CanO Water elnevezésű termékek, amelyek alternatívát kínálnak a fogyasztók számára a hagyományos, ám környezetszennyező PET-palackos változatokkal szemben.

Az újrahasznosítható, 500 milliliteres alumíniumdobozos ásványvizeket 1,15 fontért (kb. 400 forint) kínálják, egyelőre csak az Egyesült Királyságban

 – írja a Mirror.

A CanO Water ötlete valójában egy londoni székhelyű startuphoz fűződik, amelyet három barát alapított. Olyan alumíniumdobozokat szerettek volna tervezni, amelyek teljes egészében – így a kupakjuk is – újrahasznosíthatók. Mivel az alumínium teljes egészében újrafeldolgozható, ezért a cég vállalása szerint

egy-egy ilyen doboz, az újrahasznosítási eljárásnak köszönhetően, a hulladékgyűjtőbe kerülését követő 60 napon belül újként ismét visszakerülhet a polcokra.

Ezzel a lépéssel a Tesco az első olyan üzletlánc, amely ilyen környezetkímélő alternatívát kínál ebben a termékcsoportban.

Neked ajánljuk
MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja Új díjjal ismerik el a példamutató vállalkozásokat „Környezetpozitív” mintaházat építenek magyar egyetemisták Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: Origo
Vissza
Hírfolyam