2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A sör és a kóla is lehet környezetbarát

Közel 430 cég csatlakozott a tudományos alapú emissziócsökkentés programjához, hogy a környezetszennyezésükkel és a párizsi klímaegyezmény céljaival arányosan mérsékeljék kibocsátásukat. A nagy italgyártók, mint például a Pepsi-Co is szorgosan csökkentik ökolábnyomukat – írja a Greenbiz nyomán a Piac és Profit.

A Molson Coors sörgyár a Tudományos Alapú Célok nevű kezdeményezés részeként közel 430 vállalathoz hasonlóan csökkenti légszennyezését – 2025-ig 20 százalékkal a 2017-es bázisévhez képest, a teljes ellátási láncára vonatkozóan.

A cég jelenleg 3,57 hektoliter vizet használ el egy hektoliter sör előállítására. Tervei szerint ezt a vízmennyiséget 2,8 hektoliterre csökkenti 2025-re, amivel 2,1 milliárd gallon vizet spórol meg. Emellett 630 GWh-nyi energiát is meg kíván takarítani. Mivel a teljes beszállítói hálózatról van szó,

a cég kétmillió dollárt ajánlott fel azoknak a termelőknek, akik fenntartható módszerekre kívánnak átállni a farmjukon.

A Pepsi-Co is közzétette zöldülésének legújabb adatait. Amint a vállalat éves fenntarthatósági jelentéséből kiderült, 2017-ben a Pepsi 2,2 százalékkal csökkentette emisszióját, amivel már 11 százalékot teljesített a 2030-ra bevállalt 20 százalékos kibocsátáscsökkentésből (a 2015-ös bázisévhez képest). 2016-ban 2,1 millió tonna üvegházgáz kibocsátásának vette elejét a cég.

Elsősorban az üdítőital-automatáit és hűtőberendezéseit korszerűsítette, hogy azok kevesebb áramot fogyasszanak, s így a cégnek kevesebb legyen az áramlábnyoma, valamint az energia megtermeléséhez szükséges légszennyezés. Az említett berendezések 19 százalékkal kevesebb üvegházgáz-kibocsátásért voltak felelősek, mint 2016-ban. A vállalat vízhasználata 2 százalékkal lett hatékonyabb egy év alatt.

A Pepsi-Co azon is dolgozik, hogy flottájában növelje a zéró kibocsátású járművek számát.

2017-ben a cég vezetése száz darabra szóló rendelést adott le a Tesla új elektromos teherautóira.

Neked ajánljuk
ÖKOINDUSTRIA2020 – Későbbre halasztva, megduplázva A tengeri szállítás zöldítéséről is folynak a tárgyalások E-kerékpáros túrákat kínál a Duna–Dráva Nemzeti Park A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: Piac és Profit
Vissza
Hírfolyam