2018. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A sör és a kóla is lehet környezetbarát

Közel 430 cég csatlakozott a tudományos alapú emissziócsökkentés programjához, hogy a környezetszennyezésükkel és a párizsi klímaegyezmény céljaival arányosan mérsékeljék kibocsátásukat. A nagy italgyártók, mint például a Pepsi-Co is szorgosan csökkentik ökolábnyomukat – írja a Greenbiz nyomán a Piac és Profit.

A Molson Coors sörgyár a Tudományos Alapú Célok nevű kezdeményezés részeként közel 430 vállalathoz hasonlóan csökkenti légszennyezését – 2025-ig 20 százalékkal a 2017-es bázisévhez képest, a teljes ellátási láncára vonatkozóan.

A cég jelenleg 3,57 hektoliter vizet használ el egy hektoliter sör előállítására. Tervei szerint ezt a vízmennyiséget 2,8 hektoliterre csökkenti 2025-re, amivel 2,1 milliárd gallon vizet spórol meg. Emellett 630 GWh-nyi energiát is meg kíván takarítani. Mivel a teljes beszállítói hálózatról van szó,

a cég kétmillió dollárt ajánlott fel azoknak a termelőknek, akik fenntartható módszerekre kívánnak átállni a farmjukon.

A Pepsi-Co is közzétette zöldülésének legújabb adatait. Amint a vállalat éves fenntarthatósági jelentéséből kiderült, 2017-ben a Pepsi 2,2 százalékkal csökkentette emisszióját, amivel már 11 százalékot teljesített a 2030-ra bevállalt 20 százalékos kibocsátáscsökkentésből (a 2015-ös bázisévhez képest). 2016-ban 2,1 millió tonna üvegházgáz kibocsátásának vette elejét a cég.

Elsősorban az üdítőital-automatáit és hűtőberendezéseit korszerűsítette, hogy azok kevesebb áramot fogyasszanak, s így a cégnek kevesebb legyen az áramlábnyoma, valamint az energia megtermeléséhez szükséges légszennyezés. Az említett berendezések 19 százalékkal kevesebb üvegházgáz-kibocsátásért voltak felelősek, mint 2016-ban. A vállalat vízhasználata 2 százalékkal lett hatékonyabb egy év alatt.

A Pepsi-Co azon is dolgozik, hogy flottájában növelje a zéró kibocsátású járművek számát.

2017-ben a cég vezetése száz darabra szóló rendelést adott le a Tesla új elektromos teherautóira.

Neked ajánljuk
Egész régiók kerülhetnek végveszélybe Nálunk is kapható az IKEA vegetáriánus hot dogja Zöld innovációkkal újul meg az élelmiszeripar és az agrárium Az adóparadicsomokból származó vagyon pokoli természetkárosításra képes A denevérek világával ismerkedhetnek a látogatók az Abaligeti-barlangnál
Tovább a forrásra: Piac és Profit
Vissza
Hírfolyam