2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiemelkedőnek értékelték a Magyar Telekom fenntarthatósági gyakorlatát

A FTSE4Good indexek – amelyeket az FTSE Russel hozott létre, más globális indexek mellett – azon vállalatok tevékenységét mérik, amelyek környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) területen kiemelkedően teljesítenek.

Ezeket az indexeket a piaci szereplők széles köre használja felelős befektetési alapok és egyéb termékek létrehozása és értékelése során – idézi a Magyar Telekom-csoport közleményét a mediapiac.com.

A Magyar Telekom 2016 óta, az index indulásától kezdve tagja az FTSE4Good Emerging Indexnek, ami a feltörekvő országok vállalatainak fenntarthatósági teljesítményét vizsgálja, és jelenleg 23 országra terjed ki.

„A német ISS-Oekom értékelés után, egy angol értékelésben is ilyen kiemelkedő (kizárólag szakmai alapon nyugvó) eredményt elérni valódi pozitív visszaigazolás, ami nemcsak a vállalatnak, de az országnak is kedvező megítélést jelent”

– fogalmazott Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Fenntarthatósági Központ vezetője.

Az értékelés során 7 témakörben (klímavédelem, emberi jogok és közösségek, munkáltatói gyakorlatok, beszállítói lánc környezeti és társadalmi szempontjai, vállalatirányítás, korrupcióellenesség) összesen 105 indikátor szerint vizsgálták a vállalatot. Az értékelés során a maximálisan elérhető összesített 5 pontból 4,7 pontra értékelték a Magyar Telekom-csoport fenntarthatósági tevékenységét, ezzel a globális versenytársakkal való összehasonlításban a felső 10 százalékba sikerült bekerülnie a vállalatnak.

Borítókép: Telekom HU/facebook.com

Neked ajánljuk
A P&G újabb lépést tett a fenntarthatóság felé A fenntartható kakaóval a Mondelēz-re (és ránk is) édesebb jövő vár Csökkenti a műanyagok felhasználását a P&G Előttünk a vízözön? Akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra Még mindig a gyaloglás a legkörnyezetbarátabb közlekedési mód
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam