2019. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több milliárddal csökkent az USA partvidéki lakásainak értéke a tengerszint emelkedése miatt

Egyedülálló tanulmányt készítettek a University of Columbia kutatói, amelyben öt part menti amerikai állam ingatlanjait vizsgálták abból a szempontból, hogy mekkora értékvesztést szenvedtek el az áradások növekvő kockázata miatt 2005–2017 között – számolt be a Statista. 

A tanulmány az elsők között volt annak vizsgálatában, hogy miként hat a tengerszint megemelkedése az ingatlanárak alakulására.

Miami Beach Fotó: pixabay.com

A kutatás eredményei alapján a tengerszint megemelkedése és az áradások valóságos és egyre növekvő kockázata miatt beindult az ingatlanpiaci korrekció, és az érintett ingatlanok árai csökkenést mutattak. A befektetők vagy akik már a sokadik ingatlanjukat vásárolnák ezeken a területeken, illetve a lakhatási célú lakásvásárlók is felfigyeltek erre az értékcsökkenésre.

A kutatók attól tartanak, hogy fokozott pénzügyi kockázatnak lesznek kitéve főleg a lakhatási céllal vásárló tulajdonosok, amint az árvíz teljes hatása eléri ezeket a parti házakat.

2005 és 2017 között összesen 7,4 milliárd dollár (2060 milliárd forint) értékcsökkenést mértek a vizsgált városok part menti lakásainál.

A tengerszint emelkedése és az áradások miatti értékcsökkenés mértéke az Egyesült Államok délkeleti partvidékének főbb városaiban (2005–2017) Fotó: statista.com
Neked ajánljuk
Állatkertek nélkül már nem létezne az európai bölény a szabad természetben Ezeken a vasútállomásokon osztanak ingyen ivóvizet A magyar közvéleményt is foglalkoztatja az éghajlatváltozás Erdő Ernő bácsi meséi 46-50. Mit jelent számodra a táj? – Rajzpályázat
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam