2019. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímabarát startupok előnyben!

A klímaváltozás kihívásaira megoldást kínáló magyar vállalkozások jelentkezését várja a Climate-KIC inkubációs programja. A 150 ezer euró összdíjazású programban kiválasztott legígéretesebb ötlet 40 ezer euró vissza nem térítendő támogatást kap. Ráadásul a szerencsés kiválasztottak részt vehetnek a világ vezető startup rendezvényén Helsinkiben.

A Climate-KIC 2010 óta működő akcelerátor programjába idén ősszel is keresi azokat a startup ötleteket, amelyek technológiai és üzleti megoldásokat kínálnak a klímaváltozásból eredő kihívásokra.

Európa legnagyobb és legsikeresebb greentech inkubációs programjának keretein belül mindeddig 450 millió euró külső forrás találta meg gazdáját.

Az akcelerátor programban Európában több mint 1000, Magyarországon pedig több mint 130 inkubált startup vett már részt.

Előremutató ötletek kerestetnek Fotó: svgsilh.com

Az inkubátorprogramban a startupok az anyagi finanszírozás mellett szakmai és üzleti támogatással is fejleszthetik vállalatukat.

A könyvvizsgálati és széles körű adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó, a programban mentorként közreműködő szakértőknek köszönhetően a startupperek olyan színvonalas tanácsokat kaphatnak, mint a nagy multinacionális vállalatok.

Ahogyan korábban, ezúttal sem jelent problémát a jelentkezésnél, ha valaki elakadt az ötletfázisban, ahogyan az sem kizáró ok, ha már prototípussal rendelkezik, vagy elkészítette üzleti tervét. A program bármilyen fázisban lévő startupok jelentkezését várja.

A startupok 2018. szeptember 23-ig jelentkezhetnek a Climate-KIC Accelerator powered by KPMG programra. Jelentkezés és további információ: https://klimainnovacio.hu/hu/program/akcelerator-program-startup-ok-reszere

Borítókép: Pexels.com

Neked ajánljuk
Itt élnek a legnagyobb szennyezők Ha az észérvek nem hatnak... A kenyai „IKEA” a hátrányból is előnyt barkácsol Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: insiderblog.hu
Vissza
Hírfolyam