2019. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Billió dollárt fektet a fenntarthatóságba Norvégia

A bolygó legnagyobb befektetési alapja foglalt ezzel állást a környezetbarát megoldások és a fenntartható fejlődés mellett.

Norvégia ezermilliárd dolláros – átszámítva nagyjából 280 billió forintos – vagyonalapja mostantól sokkal szigorúbb fenntarthatósági szempontok szerint dönt majd arról, mely cégekbe fektessen be – írja a Reuters nyomán a nepszava.hu.

A szempontok között szerepel a fenntarthatóság, és az óceánokat elborító műanyagszennyezés mérséklése

– nyilatkozta az alapot kezelő Yngve Slyngstad, a Norvég Befektetési Bank vezérigazgatója szerdán. Az alap ambíciói ezzel összhangba kerülnek az ENSZ fenntartható fejlődésért tett erőfeszítéseivel.

Száz norvég korona, a sarkában – a kép jobb oldalán – látható, sérülékenynek számító lunda biztosan üdvözli a törekvést Fotó: Asian gweilo/Wikimedia Commons

„Fejlődő piacokba fektetünk, és olyan cégekbe, melyek egy környezetbarátabb gazdaságért fejlesztenek megoldásokat” – fogalmazott Slyngstad, hozzátéve: a fenntarthatatlan gazdasági modellt követő cégektől pedig elvonják pénzeiket.

Neked ajánljuk
Titkos dokumentumokat kell kiadnia a világ legnagyobb olajcégének Az első környezetbarát tej Hollandiából A környezeti nevelésre koccintottak Okosapp figyeli a mezőgazdasági gépek műszaki állapotát Elfelejthetjük az „olcsó” Teslát
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam