2018. november 21., Olivér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem mindenáron kell az amerikai álom

A klímaváltozás, a hulladékprobléma és a biológiai sokféleség visszaszorulása világszerte egyre több ember számára fontos kérdés – sőt, úgy tűnik, a gazdasági növekedésnél is fontosabb.

A Yale Egyetem minden évben elkészíti az amerikai társadalom klímaváltozással kapcsolatos véleménytérképét. A legújabb felmérés eredményei alapján a megkérdezettek 70 százaléka úgy gondolja, a környezet védelme fontosabb, mint a gazdasági növekedés.

A válaszadók 65 százaléka ellenzi a védelem alatt álló északi-sarki területeken végzett olajkitermelést, 68 százalékuk üdvözölné a kőolajipari vállalatok által fizetett szénadó bevezetését,

70 százalékuk szerint a klímaváltozás valós probléma – és a megkérdezettek több mint 80 százaléka ért egyet a megújuló energiaforrások fejlesztésére irányuló kutatások támogatásával.

Talán mégis jó irányba dől a mérleg? Fotó: Shutterstock.com

A támogatottság tehát adott egy fenntarthatóbb gazdasági működéshez – most már csak az a kérdés, a társadalmi akarat érvényre jut-e a döntéshozók és a gazdasági szereplők döntéseiben.

Neked ajánljuk
Nem csökkentettük a légszennyezést, csak elküldtük Ázsiába A bitcoinkibocsátás kisiklathatja a globális felmelegedés megfékezését célzó erőfeszítéseket A kaliforniai erdőtüzek fénye rávilágít a klímaváltozás valódi kockázataira Újra indul a „ne öntse a lefolyóba!” kampány Zero waste is the new black
Tovább a forrásra: treehugger.com
Vissza
Hírfolyam