2019. július 21., Dániel, Daniella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy sikereket érnek el a hús- és tejpótló készítmények

Nagy fellendülést mért a húsutánzatok és növényi alapú tejtermékek amerikai piacán a Nielsen – az állati eredetű élelmiszereket helyettesítő termékek együttesen mintegy 3,7 milliárd dolláros forgalmat értek el.

A növényi alapú húsutánzatok eladásai fél év alatt mintegy 23%-kal nőttek. A boltokban eladásra kerülő tej mintegy nyolcada nem tehénből származik. A növényi alapú joghurtok, sajtok és jégkrémek esetében is 40%-os volt a növekedés. 

Összehasonlításképp: a kiskereskedelmi élelmiszer-értékesítés területén a 2%-os gyarapodás az általános.

Beyond meat – Burger a húson túl... Fotó: Beyond meat/Facebook.com

Ugyanakkor ez a közel 4 milliárd dolláros forgalom még mindig elenyésző az amerikai húsipar 49 milliárd dolláros forgalmához képest, ami tekintve, hogy az amerikai népesség 95%-a lelkes húsfogyasztó, valószínűleg nem fog egyhamar csökkenni – nyilatkozta az Észak-amerikai Húsintézet szóvivője a bloomberg.com megkeresésére.

Egyre több kutatás jut arra a következtetésre, hogy a túlzott húsfogyasztás fokozza az üvegházhatású gázok kibocsátását, ráadásul az élelmiszer- és a vízválság súlyosbodásához is hozzájárul.

Neked ajánljuk
Itt élnek a legnagyobb szennyezők A gazdaság szereplőinek is kijut a fiatalok haragjából A klímaváltozástól tartanak a legjobban a nemzetközi cégvezetők A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára
Tovább a forrásra: bloombergquint.com
Vissza
Hírfolyam