2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gazdagság és felelősség még mindig nem feltétlenül jár kéz a kézben

Ma még nem igazán szempont a fenntarthatóság az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság multimilliomosai számára, amikor befektetési döntéseket hoznak – derül ki az UBS Global Wealth Management felméréséből.

Minél gazdagabb a befektető, annál valószínűbb, hogy fenntarthatóan fektet be, de egyfajta generációs szakadék is látható – értékeli a felmérés eredményeit a portfolio.hu.

A befektetők leginkább Kínában és Brazíliában nyitottak a fenntarthatóságra, míg a legtöbb szkeptikus milliomos az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban él.

Fotó: stock-free.org

A svájci bank vagyonkezelőjének tíz országban 5300, legalább 1 millió dollárt invesztált befektető körében végzett felmérése szerint a gazdag kínaiak és brazilok 60, illetve 53 százaléka az állóeszközök legalább egy százalékát fenntartható módon, a fenntarthatósági elv figyelembevételével fektette be.

Az Egyesült Államokban a válaszadóknak mindössze 12, az Egyesült Királyságban pedig 20 százaléka nyilatkozott hasonlóan, míg a német befektetők 42 százaléka számára releváns szempont a fenntarthatóság.

zöldstratégiák

Fenntartható beruházásoknak tekinthetők azok, amelyek nemcsak a nyereségre irányulnak, hanem figyelembe veszik az úgynevezett ESG- – környezetvédelmi, társadalmi, kormányzati – kritériumokat is.

E téren három stratégia különböztethető meg: a befektetők kizárhatják portfóliójukból a gyenge ESG-minősítésű vállalkozásokat, jó minősítésű vállalatokat vehetnek fel, vagy szelektív módon befektethetnek olyan cégekbe, amelyek konkrét célt követnek, például az éghajlatváltozás elleni küzdelmet.

Az 5300 válaszadónak mindösszesen 39 százaléka fektetett be fenntarthatóan, aminek az lehet az egyik fő oka, hogy a fenntartható beruházások hatását nem lehet mérni. Minél gazdagabb a befektető, annál valószínűbb, hogy fenntarthatóan fektet be. 

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam