2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az állatoknak is van szuperhősük

Országszerte rengeteg, állatokat támogató intézmény és alapítvány tevékenykedik, de sok esetben csak ritkán adottak a gördülékeny működésükhöz szükséges feltételek. Az eMAG két éve rendezi meg novemberi Black Cat Day adománygyűjtő kampányát, ráadásul örökbefogadó napot is szervez. 

A korábbi évekhez hasonlóan az eMAG.hu, hazánk legnagyobb látogatottsággal rendelkező online kereskedője idén is folytatja adományozási programját, és támogatja a kisállatokért, a felelős állattartásért és az állatokkal közösen egy jobb társadalomért küzdő szervezetek munkáját. A programhoz ez alkalommal két, állateledeleket gyártó cég is csatlakozott.

Dante, az eMAG 2016-os kampányának arca Fotó: emag.hu

Idén a HEROSZ, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, valamint a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület részesül az eMAG, a Nestlé Hungária Kft. és a Mars Magyarország Értékesítő Bt. adományából. A vállalat képviselője elmondta:

„A korábbi évekhez hasonlóan most is célunk, hogy kampányainkkal felhívjuk a figyelmet a kisállatokra és a támogatási lehetőségekre.” 

„Az eMAG eddigi Black Cat Day eseményeihez hasonlóan ezek az egyesületek is különböző akciók, nyílt napok szervezésén keresztül helyezik középpontba az ifjúság tudatos nevelését. Boldogok vagyunk, hogy adományunk a társadalmi felelősségvállalás szellemiségében talált méltó gazdákra és a jövőben is eszerint igyekszünk cselekedni!” – fogalmazott Hegedüs Katalin, az eMAG kereskedelmi igazgatója.

Fotó: eMAG Magyarország/facebook.com

A támogatott szervezetek

A Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (HEROSZ) a helyi állatvédelmi problémák megoldására létrejött közhasznú szervezet, tevékenysége és tagsága az ország egész területére kiterjed.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat az egyik legaktívabb mentőkutya-kiképzéssel, valamint eltűnt személyek kutyás felkutatásával foglalkozó szervezet Magyarországon. Az alapítvány segítséget nyújt és közreműködik a hazai és a nemzetközi katasztrófák és vészhelyzetek, balesetek hatásai elleni védekezésben; a katasztrófák következményeinek felszámolásában; személyek felkutatásában és egészségügyi ellátásában; élet- és tárgymentésben.

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet (NEO MSKKE) egy hallás-, látás-, mozgássérült-segítőkutya gazdáiból álló társaság alapította 2011-ben. Az alapítvány küldetése a széles körű társadalmi szemléletformálás segítőkutyák bevonásával. Olyan interaktív programokat szerveznek, amelyek célja nemcsak a fogyatékkal élők mindennapjainak megismertetése, hanem az egészséges gyermekek és felnőttek szociális készségének fejlesztése is.

Neked ajánljuk
Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások A digitális technológiák segítenek a zöldítésben Merre visz az út az iskolapadból a környezetiparba? A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: gazdasagportal.hu
Vissza
Hírfolyam