2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Allianz a biztosítók között újra előkelő helyen szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben

A világ legelismertebb fenntarthatósági indexének közzétett eredményei szerint az Allianz 85 ponttal jelentősen az ágazat átlagos pontszáma felett teljesített.

A minősített biztosítótársaságok közül 2017 óta egymás után második alkalommal az Allianz-csoport végzett az élen ágazatvezetőként a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI).  A társaság 2000 óta szerepel a DJSI-ben, amely környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) kritériumok alapján rangsorolja a vállalatokat.

A Dow Jones Globális Tőzsdeindexben (DJGTSM) szereplő 2500 társaság közül csak a leginkább fenntartható vállalatok kerülnek fel a listára.

A vállalat kiemelkedő eredményt ért el az éghajlati stratégia, a humántőke-fejlesztés, az információbiztonság, az adóstratégia és a pénzügyi integráció területén is.

Fotó: www.allianz.com

„Nagyon örülünk az eredménynek, mivel eszerint külső fenntarthatósági szakértők is elismerik, hogy előtérbe helyezzük az ökológiai, társadalmi és irányítási kritériumokat.” – nyilatkozta Günther Thallinger, az Allianz SE beruházásokért és ESG-területért felelős igazgatósági tagja. Hozzátette:

„Felelős biztosítótársaságként, befektetőként és munkaadóként hozzájárulunk a pozitív társadalmi és gazdasági folyamatokhoz mindazokon a piacokon, ahol jelen vagyunk. Az Allianz mérhető ökológiai és társadalmi hozzáadott értéket teremt többek között fenntartható termékek, éghajlatbarát üzleti tevékenységek és társadalmi szerepvállalás révén.”

Az Allianz csatlakozott a „Tudományos alapú célok” (SBTi) elnevezésű kezdeményezéshez is, és hosszú távú célokat jelölt ki az éghajlatvédelem terén. A biztosítási díjak befektetési stratégiájába a jövőben például beépítik a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény céljait is. Ennek megfelelően 2050-ig a forgalomképes befektetések struktúrája a klímavédelmi célkitűzések megvalósítását támogatja majd.

A 2018-as évben a MOL is újfent szerepel a fenntartható vállalatokat listázó indexben.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: gazdasagportal.hu
Vissza
Hírfolyam