2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar lányok forgatják fel a divatvilágot

A fast fashion nem csupán az életmódunkra, de a környezetünkre is nagy hatással van. A sok megtermelt, de nem használt ruha ugyanolyan pocsékolás, mint az el nem fogyasztott étel. Molnár Nini és Angyal Ivett a LiveRobe nevű alkalmazással szeretné megreformálni eleinte a hazai, később pedig akár a nemzetközi ruhavásárlási szokásokat.

Molnár Nini és Angyal Ivett a fenntartható divatért való küzdelem jegyében hozta létre a LiveRobe telefonos alkalmazást. Ezen a platformon nemcsak saját felesleges darabjainkat adhatjuk majd el, de népszerű sztárok, influencerek nem hordott ruhái közül is válogathatunk, és feltörekvő fiatal tehetségek darabjait is megvásárolhatjuk majd. Az alkalmazás megálmodói elmondták:

„Mindketten imádjuk a divatot, de nagyon fontos számunkra a környezet védelme is.”

A ruhák nem változtatják meg a világot. De a nők, akik viselik őket, igen Fotó: Liverobe/facebook.com

„A fast fashion miatt rengeteg nem hordott ruha halmozódik fel, amiket kidobásra ítélnek. Ezen szeretnénk változtatni a LiveRobe-bal, ahol megunt ruháidat eladhatod és másokéból válogathatsz egy személyre szabott felületen”

– mesélte a nemzetközi divatszakmába saját táskáival berobbanó Molnár Nini.

A vásárlás mindig morális cselekedet Fotó: Liverobe/facebook.com

„Mindenkinek lehetősége lesz ingyen létrehozni egy mini webshopot, a későbbiekben pedig teljesen el lesz különítve, hogy mi a second hand és mi az új darab. A fenntartható divat mellett célunk, hogy segítsük a feltörekvő hazai tervezőket is” – fejtette ki Angyal Ivett.

A játékos, Pinterest-jellegű piactéren mindenki azt látja majd, ami neki releváns.

„Ezzel a rendszerrel nemcsak a felhasználói élményt szeretnénk még jobbá tenni, de a dizájnereket, butikokat is szeretnénk segíteni, hiszen így is könnyen elérhetik majd a célcsoportjukat” – tette hozzá Angyal Ivett.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam