2018. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A millenniumi generáció elhozza a fenntartható befektetések korát

A millenniumi generáció által vezetett irodák megváltoztatják a megszokott befektetési lehetőségeket. 2017-ben háromból egy iroda befektetéseinél a fenntarthatóságra helyezte a hangsúlyt – számolt be a UBS és a Campden Wealth jelentése nyomán az origo.hu.

A jelentés szerint a millenniumi generáció az elkövetkezendő 10-15 évben átveszi a vezetést a kisebb, családi befektetési alapoknál, és a saját preferenciájuk alapján alakítják a befektetés portfóliókat, vagyis a fenntartható beruházásokat fognak leginkább ajánlani.

Fotó: shutterstock.com

„A válaszadók 39 százaléka szerint, amikor a következő generáció átveszi az irányítást az alapok felett, növelni fogják a fenntartható és környezettudatos befektetések számát” 

– áll a jelentésben, amihez a világon működő 311 családi befektetési alapot vizsgáltak meg, a válaszadók mindegyike legalább 1 milliárd dolláros befektetést kezel vagy felügyel.

Ezek összességében és globálisan 22,89 ezermilliárd dollárt kezelnek, ez 25 százalékos növekedés 2014-hez képest – állítja a Global Sustainable Investment Review beruházási jelentése. Az irodák leggyakrabban olyan beruházásokat választanak, ami a tiszta energiával, a vízzel, a nemek közötti egyenlőséggel vagy az egészségügyi ellátásokkal foglalkoznak.

Neked ajánljuk
Egyre több a zöldtőke, de még messze nem elég Népszerű a zöldkötvény a pénzvilágban A K&H nyerte a Mastercard – Az év fenntartható bankja címet Így kerülje el a felesleges szemetelést az ünnepek alatt Fenntartható befektetési alapot indít a Fidelity International
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam