2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kaliforniában nem árulnak többé állatkísérletekkel tesztelt kozmetikumokat

Kalifornia kormányzója, Jerry Brown pénteken írta alá a mérföldkőnek számító törvényt, ami betiltja minden olyan kozmetikai termék árusítását Kalifornia területén, amit állatokon teszteltek.

A törvény megtiltja a gyártóknak, hogy „importáljanak, eladjanak vagy eladásra kínáljanak” bármilyen kozmetikai terméket, amit állatkísérletek lefolytatásával fejlesztettek ki, amennyiben a tesztre a törvény beiktatását (2020. január 1.) követően került sor.

A kihágások 5000 dolláros büntetéssel lesznek sújthatók, ami naponta ezer dollárral növekszik, ha az árusítás folytatódik.

Köszönöm, de alapból elég szép vagyok! Fotó: www.choosecrueltyfree.org

A kozmetikai iparban alkalmazott tesztek hihetetlenül fájdalmasak: szem- és bőrirritációt okoznak az állatoknak, gyakran súlyosan mérgező anyagoknak teszik ki őket.

A leggyakrabban egereket, patkányokat, nyulakat és tengerimalacokat használnak ilyen célokra, ami gyakran a kisállatok pusztulását is okozza.

A világban szerencsére nem példa nélküli ez a törvény, ugyanis az Európai Unióban, Indiában, Norvégiában és Izraelben is érvényben, illetve tervben vannak hasonló rendelkezések.

Neked ajánljuk
Ecuadortól Nigériáig, Kínától az Egyesült Államokig harcoltak a környezet megóvásáért az idei „zöld Nobel-díjasok” A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek Olvad a jég, költözik az Everest alaptábora
Tovább a forrásra: noizz.hu
Vissza
Hírfolyam