2020. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy német startup megvásárolná a kivágásra ítélt, 12 ezer éves német erdőt

Vételi ajánlatot tesz a Hambach-erdő megmaradt részére az Ecosia nevű nonprofit startup. A „környezetbarát keresőt” működtető vállalat a hirdetési bevételei nagy részét környezetvédelemre költi, és már 40 millió fát ültetett világszerte.

Az ajánlat megoldást jelenthetne az Észak-Rajna-Vesztfáliában zajló krízisre, ami azért alakult ki, mert a német energetikaipari óriás, az RWE aki akarta vágni a már így is tizedére fogyatkozott erdő maradékát is, hogy tovább növelje Európa legnagyobb nyíltszíni lignitbányájának területét.

A fairtás ellen viszont évek óta tiltakoznak környezetvédők, mivel a Hambach egy 12 ezer éves erdő, rendkívül gazdag biodiverzitással, és több mint 140-féle védett állat-, illetve növényfajjal.

Külszíni fejtés a Hambach-erdő közelében Fotó: Johannes Fasolt/Wikimedia 

A münsteri bíróság ideiglenesen eltiltotta az RWE-t a további fakivágásoktól, és ezt a patthelyzetet akarja kihasználni az Ecosia. Utóbbi vezetője hangsúlyozta, hogy a környezetvédőknek és az energetikai óriáscégnek kompromisszumot kell kötnie, és szerinte az ő vételi ajánlatuk erre nyújt lehetőséget. Az RWE egyelőre nem reagált – számolt be a The Guardian nyomán a 444.hu

Neked ajánljuk
Trendforduló: most először csökken a szénipar kapacitása Újrahasznosító robotokat is bevet az Apple Eresztvényben zárult a Muzsikál az erdő 2020-as programsorozata Útmutató a környezettudatos gardróbhoz A tengerszint-emelkedés miatt megemelnek egy szigetországot
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam