2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy német startup megvásárolná a kivágásra ítélt, 12 ezer éves német erdőt

Vételi ajánlatot tesz a Hambach-erdő megmaradt részére az Ecosia nevű nonprofit startup. A „környezetbarát keresőt” működtető vállalat a hirdetési bevételei nagy részét környezetvédelemre költi, és már 40 millió fát ültetett világszerte.

Az ajánlat megoldást jelenthetne az Észak-Rajna-Vesztfáliában zajló krízisre, ami azért alakult ki, mert a német energetikaipari óriás, az RWE aki akarta vágni a már így is tizedére fogyatkozott erdő maradékát is, hogy tovább növelje Európa legnagyobb nyíltszíni lignitbányájának területét.

A fairtás ellen viszont évek óta tiltakoznak környezetvédők, mivel a Hambach egy 12 ezer éves erdő, rendkívül gazdag biodiverzitással, és több mint 140-féle védett állat-, illetve növényfajjal.

Külszíni fejtés a Hambach-erdő közelében Fotó: Johannes Fasolt/Wikimedia 

A münsteri bíróság ideiglenesen eltiltotta az RWE-t a további fakivágásoktól, és ezt a patthelyzetet akarja kihasználni az Ecosia. Utóbbi vezetője hangsúlyozta, hogy a környezetvédőknek és az energetikai óriáscégnek kompromisszumot kell kötnie, és szerinte az ő vételi ajánlatuk erre nyújt lehetőséget. Az RWE egyelőre nem reagált – számolt be a The Guardian nyomán a 444.hu

Neked ajánljuk
Kevesebb energia, kevesebb víz, tiszta ruhák – egy fehérvári startup forradalmasítaná a mosógépeket A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt A zongorista, aki friss lombok zenéjével tölt meg egy német erdőt A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam