2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb thaiföldi szigetcsoporton korlátozzák a turizmust

A thaiföldi kormány újabb korlátozást vezetett be azért, hogy megóvja természeti kincseit a tömegturizmustól. Keddtől tilos a thai partokhoz közeli Szimilan-szigeteken tölteni az éjszakát, kivéve az engedéllyel rendelkező mélytengeribúvár-társaságok szervezésében oda érkezőket.

A látogatók számát napi 3325 főben maximálják, valamint tilos lesz a 100 főnél nagyobb kapacitású hajók kikötése.

Az Andamán-tengeren található 11 szigetet jelenleg több mint 5000 turista látogatja naponta a Telegraph értesülése szerint Fotó: AFP / hemis.fr / GARDEL Bertrand

A Szimilan-szigetekre a legtöbben a mintegy 80 kilométerre lévő üdülőhelyről, Phuketről hajóznak át strandolni, valamint hogy megnézzék az ottani korallzátonyok színes élővilágát.

Az utóbbi időben azonban egyre több jele volt annak, hogy a környezet megsínyli a turistaáradatot.

A döntés nem sokkal azután született, hogy meghatározatlan ideig meghosszabbították a látogatási tilalmat a meseszép Maya-öbölbe, amely A part című, Leonardo DiCaprio főszereplésével készült hollywoodi kalandfilmből vált világhírűvé. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Phi Phi-sziget déli részén fekvő, sokáig felfedezetlen strandot június elején zárták le, hogy a turisták által tönkretett élővilága regenerálódhasson.

Neked ajánljuk
A túlhalászat az óceánokban tárolt szén-dioxid mennyiségét is csökkenti Mikrobák hadaival tehetjük fenntarthatóbbá az élelmiszeripart Az első művészek modern örököse Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam