2020. július 13., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb thaiföldi szigetcsoporton korlátozzák a turizmust

A thaiföldi kormány újabb korlátozást vezetett be azért, hogy megóvja természeti kincseit a tömegturizmustól. Keddtől tilos a thai partokhoz közeli Szimilan-szigeteken tölteni az éjszakát, kivéve az engedéllyel rendelkező mélytengeribúvár-társaságok szervezésében oda érkezőket.

A látogatók számát napi 3325 főben maximálják, valamint tilos lesz a 100 főnél nagyobb kapacitású hajók kikötése.

Az Andamán-tengeren található 11 szigetet jelenleg több mint 5000 turista látogatja naponta a Telegraph értesülése szerint Fotó: AFP / hemis.fr / GARDEL Bertrand

A Szimilan-szigetekre a legtöbben a mintegy 80 kilométerre lévő üdülőhelyről, Phuketről hajóznak át strandolni, valamint hogy megnézzék az ottani korallzátonyok színes élővilágát.

Az utóbbi időben azonban egyre több jele volt annak, hogy a környezet megsínyli a turistaáradatot.

A döntés nem sokkal azután született, hogy meghatározatlan ideig meghosszabbították a látogatási tilalmat a meseszép Maya-öbölbe, amely A part című, Leonardo DiCaprio főszereplésével készült hollywoodi kalandfilmből vált világhírűvé. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Phi Phi-sziget déli részén fekvő, sokáig felfedezetlen strandot június elején zárták le, hogy a turisták által tönkretett élővilága regenerálódhasson.

Neked ajánljuk
A korrupció miatti büntetésből az esőerdők profitálnak Dél-Amerikában A természetvédelmi területek kiterjesztéséből a gazdaság is profitálna Majommunka-mentességet igazoló címkével árusítják a jövőben a thaiföldi kókuszdiót (videóval) A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam