2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átadták a 2018-as Fenntartható Jövőért díjakat

Idén másodszor adták át a Fenntartható Jövőért díjakat a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítmények elismeréseként csütörtökön Budapesten.

A díjat a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) adta. Az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete 2007-ben alakult, a magyar GDP 30 százalékát adó és mintegy 430 ezer embert foglalkoztató vállalatok első számú vezetőinek üzleti fóruma, 82 vállalati tagja van.

Ifj. Chikán Attila, a szervezet elnöke a díjátadón rámutatott: az ENSZ jelentése szerint már csak 12 év van a klímaváltozás megállítására, amihez elengedhetetlen a fenntartható működés az üzleti életben is. A BCSDH az üzleti szféra számára két pontból álló ajánlást fogalmazott meg:

az első pont szerint üzleti modellváltásra van szükség a fenntartható termékek és szolgáltatások versenyképessé tételéhez. A második pedig a fogyasztók szemléletváltása lenne. 

Fotó: Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért – BCSDH/facebook.com

Doreswamy Nandkishore, a Nestlé SA korábbi ügyvezető alelnöke előadásában rámutatott: a nagy változások korában a szervezetek túlélése attól függ, hogy képesek-e alkalmazkodni és változni. A vezetők elsődleges felelőssége a fenntartható értékteremtés – tette hozzá. 

A Fenntartható Jövőért díj nyertese 2018-ban változásvezető kategóriában Molnár Ferenc (Ilcsi Szépítő Füvek) lett, a vezető nő kategória nyertesei Demeter Bubalo Zdravka (Mol), Urbán Anita (Grundfos), Verő Barbara (Nestlé), és Vörös Mónika (Unilever). A legjobb üzleti megoldás díját a Biofilter Környezetvédelmi Zrt. digitális iroda programja, a Heineken Zrt. műanyagmentes-komposztálható pohár programja és a Mol Nyrt. autómegosztó programja nyerte.

Neked ajánljuk
Méghogy a fogyasztói tudatosság hatástalan! Ennek az üzleti modellnek bérelt helye van egy fenntartható világban Egyre nagyobb a nyomás a cégvezetőkön Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam