2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás befűthet a webshopoknak is

Az időjárás tartós változása mérhetően kihat az online vásárlási szokásokra is. Egy hazai szakértő arra int, a vállalkozásoknak fel kell ismerniük a jeleket, és alkalmazkodniuk kell a klímaváltozáshoz.

Számos termék, szolgáltatás esetében a kereslet együtt mozog a hőmérő higanyszálával. Tipikusan ilyen a klímaberendezés, a medence vagy éppen a téli autógumi. Ebben még nincs is semmi különös.

Fotó: pexels.com

Azonban, ha összehasonlítjuk az elmúlt évek keresési adatait, akkor látható, hogy az időjárás megváltozása módosította az internetes keresési és vásárlási szokásokat. Szépen lassan eltolódnak a vásárlási szezonok

– mondta el Szabó László, a Growww Digital online növekedési szakértője
a hvg.hu-nak.

A változás a legszemléletesebben a téliautógumi-keresések alakulásán érhető tetten. A téli guminak akkor van csúcsszezonja, ha tartósan hidegre fordul az idő. Ez pedig évről évre egyre későbbre tolódik. Szabó László szerint ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy éppen ennyivel később kell hirdetni az interneten.

Fotó: pexels.com

A változás számos piacra kihatással lehet: a turizmusra, a kereskedelemre vagy éppen az építőiparra.

Aki időben reagál, jelentős piaci előnyhöz juthat. A szakértő ezért azt javasolja a vállalatoknak, hogy érdemes megnézniük, van-e olyan termékük vagy szolgáltatásuk, amire mérhetően kihat a klímaváltozás, például a szezon eltolódásával.

Ezt a tendenciát a felhasználók internetes keresései, valamint a vásárlási és piaci információk – például a konkurencia hirdetéseinek, szezonális akcióinak – elemzése pontosan jelzi. Ha a változás tetten érhető, akkor változtatni kell az értékesítési és a hirdetési stratégián.

Neked ajánljuk
Fenntartható utakon az Audi Jól jövedelmeznek a zöldbefektetések A biztosítók irtóznak az erdőtüzek füstjétől Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam