2019. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Százezer eurót kap a legjobb európai villamosenergia-tárolással foglalkozó startup

A fenntartható energiával foglalkozó európai innovációkat felkaroló InnoEnergy nemzetközi pályázatot hirdetett. Keresi a kontinens leginnovatívabb, villamosenergia-tárolásra fókuszáló startup vállalkozásait. A nyertes 100 000 euróval lesz gazdagabb.

A European Battery Alliance-szel (EBA) való együttműködés keretén belül az InnoEnergy azokat az induló vállalkozásokat támogatja, amelyek az elektromosenergia-tárolás területén képesek innovatív technológiák vagy üzleti modellek koncepcióinak felmutatására.

Elsődlegesen a közlekedéssel, a hálózatokkal, az elosztással és a mobil energiatárolással kapcsolatos elektromosenergia-tárolási fejlesztéseket keresik, valamint az energiahatékonyságra és a káros anyagok kibocsátásának csökkentésére fókuszáló újításokat is várják.

A sikeres jelentkezők az InnoEnergy gyorsító programjain vehetnek részt, azaz a Highway™ vagy a Boostway™ programban, továbbá egy személyre szabott támogatócsomagot is kaphatnak, amely akár képzést, különböző szolgáltatásokat vagy anyagi juttatásokat is tartalmazhat.

Fotó: pixabay.com

A legjobb pályázók előtt megnyílik az ajtó egy több mint 385 partnercéget és üzleti szakembert számláló hálózathoz, amely az egyes állami finanszírozást biztosító szervek mellett magában foglalja az InnoEnergy európai kockázatitőke-befektető közösségét is.

A pályázat öt különböző szakaszból áll: a jelentkezésből, a belső kiértékelésből, egy ötperces pitch videóból, majd az ezt követő külső szakértői értékelésből. A külső értékelés után 30 pályázó kap lehetőséget, hogy előadhassa ötleteit két párhuzamosan működő zsűrinek, amely aztán kiválasztja a 15 nyertest – számolt be az insiderblog.hu.

Neked ajánljuk
Ha az észérvek nem hatnak... A kenyai „IKEA” a hátrányból is előnyt barkácsol Áder: minél gyorsabban klímabaráttá kell alakítani a világgazdaságot Válságossá válhat a helyzet Afrikában – korábban érkezett a szárazság 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal)
Tovább a forrásra: insiderblog.hu
Vissza
Hírfolyam