2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Seychelle-szigeteken kibocsátották a világ első kék kötvényét

A állampapírok értékesítéséből származó bevétel kizárólag a helyi halászat környezettudatos fejlesztésére, valamint fenntarthatósági törekvések megvalósítására fordítható.

A Világbank bábáskodása mellett kidolgozott konstrukcióban az állampapír értéke kizárólag a tengerre fordítható, azaz a halászat támogatására, illetve a védett, halászati tilalom alá eső tengerrészek megóvására – számolt be az Afrikanews alapján az Origo.

A kék kötvények hozzájárulnak ahhoz, hogy az állami és a magánberuházások összekapcsolódhassanak, és segítsék az országot a fenntartható halászatra való áttérésben

– közölte Vincent Meriton, a szigetország alelnöke.

A halászat kulcsfontosságú a Seychelle-szigetek gazdasága számára. A jelentések szerint a turizmus után a második legerősebb ágazat, mely a lakosság 17 százalékát foglalkoztatja, és az exportteljesítmény 95 százalékát adja Fotó: pixabay.com

Az első kék kötvényeket 15 millió dollár értékben dobták piacra, és a befektetők azonnal elkapkodták azokat. Laura Tuck, a Világbank fenntartható fejlődéssel foglalkozó alelnöke szerint ez egy jelzés arra nézve, hogy a befektetők számára valóban fontos az óceánok élővilágának megőrzése a következő generációk számára.

Neked ajánljuk
Méghogy a fogyasztói tudatosság hatástalan! Ennek az üzleti modellnek bérelt helye van egy fenntartható világban Egyre nagyobb a nyomás a cégvezetőkön Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam