2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Népszerű a zöldkötvény a pénzvilágban

A digitalizáció új távlatokat nyitott a klasszikus banki területeken. A fenntarthatóság és a fintech (a pénzügyi világban megvalósuló digitális innovációk) lehetnek a globális pénzvilág jövőjének kulcsszavai.

"A fintech szektor az egyik legdinamikusabban fejlődő területté vált, miközben lényegesen nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a zöldkötvények területe is. A változás pedig nagyon gyorsan történik, az innováció igénye ma nagyobb, mint bármikor eddig” – idézi Hajdu-Németh Lászlót, a Morgan Stanley budapesti irodájának operatív igazgatóját a Piac és Profit.

Fotó: torange.biz

A „zöld” és „fenntartható” befektetési lehetőségek egyre erősödő területek.

Tíz évvel azután, hogy a Világbank kibocsátotta az első „zöld” kötvényt – azaz olyan kötvényt, amely fenntartható, klímabarát projekteket finanszíroz –, ezen ökobarát befektetési termékek piaca  exponenciális növekedésnek indult.

Ma lényegesen több a fenntartható befektetési stratégiákkal, biztonsággal kapcsolatos elemzés, mint 10-15 évvel ezelőtt és a felügyelő szervekkel való együttműködés is szorosabbá vált.

Amellett, hogy ez megfelelő számú kockázatelemző és matematikai modellező szakember bevonását igényli, egyben izgalmas informatikai, fintech kihívásokat is támaszt.

A Piac és Profit írása az informatika új, különleges szerepére is kitér a pénzügyi világ alakításában.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam