2018. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Népszerű a zöldkötvény a pénzvilágban

A digitalizáció új távlatokat nyitott a klasszikus banki területeken. A fenntarthatóság és a fintech (a pénzügyi világban megvalósuló digitális innovációk) lehetnek a globális pénzvilág jövőjének kulcsszavai.

"A fintech szektor az egyik legdinamikusabban fejlődő területté vált, miközben lényegesen nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a zöldkötvények területe is. A változás pedig nagyon gyorsan történik, az innováció igénye ma nagyobb, mint bármikor eddig” – idézi Hajdu-Németh Lászlót, a Morgan Stanley budapesti irodájának operatív igazgatóját a Piac és Profit.

Fotó: torange.biz

A „zöld” és „fenntartható” befektetési lehetőségek egyre erősödő területek.

Tíz évvel azután, hogy a Világbank kibocsátotta az első „zöld” kötvényt – azaz olyan kötvényt, amely fenntartható, klímabarát projekteket finanszíroz –, ezen ökobarát befektetési termékek piaca  exponenciális növekedésnek indult.

Ma lényegesen több a fenntartható befektetési stratégiákkal, biztonsággal kapcsolatos elemzés, mint 10-15 évvel ezelőtt és a felügyelő szervekkel való együttműködés is szorosabbá vált.

Amellett, hogy ez megfelelő számú kockázatelemző és matematikai modellező szakember bevonását igényli, egyben izgalmas informatikai, fintech kihívásokat is támaszt.

A Piac és Profit írása az informatika új, különleges szerepére is kitér a pénzügyi világ alakításában.

Neked ajánljuk
Egyre több a zöldtőke, de még messze nem elég A K&H nyerte a Mastercard – Az év fenntartható bankja címet Mi a közös az orrszarvúkban és a klímaváltozásban? Környezetbarát, vegyszermentes, vízzel lemosható körömlakk gyerekeknek és felnőtteknek Jármű-korszerűsítés a Magyar Postánál
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam