2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági program a kozmetikai iparnak

A L’Oréal a Sharing Beauty with All fenntarthatósági programjában rögzítette, hogy jelentős lépéseket tesz csomagolásainak környezetbarátabbá tételéért, az erőforrások optimalizálásáért és a hulladéktermelés visszaszorításáért.

A vállalat a Quantis környezetvédelmi tanácsadó céggel partnerségben indította el a kozmetikai termékek fenntarthatóbb csomagolására irányuló kezdeményezését.

A SPICE (Sustainable Packaging Initiative for CosmEtics) a kozmetikai ipar szereplőinek igyekszik segítséget nyújtani, hogy környezetbarátabbá tegye a termékek csomagolásait.

„A cél elérése érdekében három fő szabályt tartanak szem előtt: a környezet kímélését, a szükséges erőforrások csökkentését és a hagyományos anyagok helyettesítését” – idézi a vállalat közleményét az Élelmiszer.hu.

Forrás: L'Oréal/youtube.com

A fenntartható csomagolás kialakításának lényeges pontja a termékek előállításához szükséges erőforrások korlátozása.

A flakonok és kupakok súlyának csökkentésére irányuló kezdeményezések 2008 és 2017 között 5000 tonna nyersanyag megtakarítását eredményezték.

Ezekhez a fejlesztésekhez nagymértékben hozzájárult a L’Oréal SPOT (Sustainable Product Optimisation Tool) kifejlesztése, amelyet a Fast Company világmegváltó ötletként tüntetett ki. A SPOT egy olyan termékértékelési eszköz, amellyel mérni tudják a kozmetikai termékek környezeti és társadalmi hatásait.

Az eszköz a termék életciklusának minden szakaszát vizsgálja, a javulást négy területen követi végig. Ezek a csomagolás, a termék ökológiai lábnyoma, összetevők forrása és a termék társadalmi haszna. A 2017-ben elindított Vichy Aqualia Thermal krém csomagolása jó példa a környezettudatos fejlesztésekre: az üveg 10%-ban újrahasznosított üvegből készült, és teljes súlya 44%-kal csökkent.

Neked ajánljuk
Digitális életünk terjedelmes környezeti lábnyoma A tiszta környezetre szavaz a Lavazza Szemétben fuldokolnak az egri szőlők Csodatojással hódíthatják meg a világot a franciák: ennek nem fog mindenki örülni Agroerdészet gyümölccsel és zöldséggel
Tovább a forrásra: elelmiszer.hu
Vissza
Hírfolyam